Nederlandse postproductiebedrijven richten ‘Netherlands Post production Alliance’ op

Vanaf vandaag hebben Nederlandse postproductiebedrijven zich verenigd in ‘Netherlands Post production Alliance’ (NPA). De NPA vertegenwoordigt het merendeel van de Nederlandse bedrijven die zich bezig houden met hoogwaardige beeld- en geluidsnabewerking en visual effects voor speelfilms, documentaires en high end TV drama. De vereniging zet zich in voor gezamenlijke promotie, verdere professionalisering en wil een katalysator zijn bij uitbouwen van Nederland als internationaal gerenommeerd postproductieland.

Voorzitter van de NPA, Remco Mastwijk: “De Nederlandse postproductie-industrie heeft de laatste jaren een grote groei gekend. Dat heeft te maken met bekwame vakmensen, state-of-the-art apparatuur, en niet in de laatste plaats een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.”

”Het is niet voor niets dat internationale, prijswinnende kwaliteitsfilms zoals Donbass en Girl (Cannes Un Certain Regard 2018), ‘The Lobster’ (Cannes Competition 2015), ‘A Gentle Creature’ (Cannes Competition 2017) en ‘Brimstone’ (Venetië 2016) hun weg vonden naar Nederlandse postproductiebedrijven. Inmiddels is Nederland een belangrijke ‘post hub’ van Europa geworden. We onderscheiden ons internationaal door flexibiliteit, creativiteit, vindingrijkheid en grote organisatorische vaardigheden. De stijging van het Cash Rebate-percentage voor digitale productietechnieken van 30% naar 35% en een sterke vereniging als de NPA dragen daar alleen maar aan bij.”

Netherlands Post production Alliance – NPA
Koivistokade 58
1013 BB Amsterdam
info@nlpostalliance.nl
www.nlpostalliance.nl

Bij de NPA zijn momenteel aangesloten:
Warnier Posta – Peter Warnier
Storm Postproductie – Joris van Seggelen
SoundAdventure – Jan Willem van den Brink
Feverfilm – Bart van den Broek
Vermaas Studio – Marco Vermaas
De Lodge Amsterdam – Marja Paeper
Boon & Booy – Alex Booy
Firma Helle Willemstein – Arno Willemstein
Cinemeta – Ru van Meteren
Anthill Sound Design – Mark Glynne
Klink Audio – Paul KlinkPlanet X – Dennis Kleyn
Filmmore – Remco Mastwijk

Bron: Herrie