Meer nadruk op educatie tijdens AV Festival

“Vorig jaar lag de nadruk iets te veel op informatie. Ditmaal gaat het veel meer om educatie en masterclasses.” Aldus medeorganisator en NBF-bestuurslid Guy Molin over de tweede editie van het AV Festival in de Kromhouthal in Amsterdam, dat op 7 en 8 juni plaatsvindt.

Molin noemt al voorbeelden van masterclasses die gegeven gaan worden. “Geoff Boyle geeft een lezing over hoe je met normaal huiskamerlicht het professionele licht op een set kan nabootsen en Dado Valentic gaat vertellen over zijn werk als HDR-expert voor films en series.” Hij was onder andere verantwoordelijk voor de tweede serie Marco PoloTotal Recall en Sherlock Holmes.
Tijdens de OPEN SET verfilmen drie Nederlandse regisseurs met hun eigen crew en cast hetzelfde script in hetzelfde decor. Het resultaat is dat hier drie totaal verschillende films uit zullen komen. Twee regisseurs zijn al bekend, namelijk de Gouden Kalf-winnaressen Hetty de Kruijff (Jungle) en Paula van der Oest (TonioLucia de B., The Domino Effect). Het publiek kan op verschillende schermen meekijken en via moderator Phillipe Vié is er ook contact met de mensen op de set. De première van de drie films is te zien op 8 juni in het VondelCS vanaf 19.00 uur.
Mediaborrel Noord organiseert ook dit jaar voor het eerst het Talent Café. Tijdens dit evenement kan nieuw talent hun Potentiële werkgever ontmoeten. Via een selectiesysteem worden de talenten gematcht met bedrijven om een 1-op-1 gesprek te kunnen hebben. Ook kun je hier weer meedoen aan verschillende workshops die daar zullen plaatsvinden. Ook BMY(oung) profileert zich tijdens het AV Festival. Dit nieuwe initiatief van BM ambieert hét (online) platform te zijn voor de nieuwe generatie mediaprofessionals – kerndoelgroep 18-35 jaar. BMY speelt in op de groeiende behoefte aan (jong) talent. De ambitie is vraag en aanbod bij elkaar te brengen via een onafhankelijk platform. Op verschillende manieren – clubbijeenkomsten, College Talks, matchmaking sessies, digitale nieuwsbrief en een eigen Raad van Advies – wordt onafhankelijk contact gefaciliteerd tussen de nieuwe generatie makers en tal van geïnteresseerde partners/bedrijven.
Op 7 juni vindt de eerste BMY-bijeenkomst plaats in de Kromhouthal tussen 15.00 en 17.00 uur. De impact van social media binnen de sport- en muziekwereld staat daarbij centraal. Meer informatie: jeroen@fcklap.nl
Tot slot geeft het AV Festival samen met de Videomatties een grote prijs weg voor de filmmaker die het afgelopen jaar het mooiste shot heeft geschoten.

Bron: Broadcast Media