Escobar openingsfilm van Amsterdam Spanish Film Festival 2018

Het Amsterdam Spanish Film Festival opent zijn 4e editie met het misdaaddrama Escobar (ook bekend onder de titel Loving Pablo) in aanwezigheid van Spaanse regisseur Fernando León de Aranoa (A Perfect Day). De film heeft hoofdrollen voor Penélope CruzJavier Bardem en Peter Sarsgaard en vertelt het waargebeurde verhaal van de romantische relatie tussen journaliste Virginia Vallejode en drugsbaas Pablo Escobar. Escobar beleeft op dinsdag 29 mei zijn feestelijke première in Pathé Tuschinski. Amsterdam Spanish Film Festival, het enige Spaanse filmfestival van Nederland, vindt plaats van dinsdag 29 mei tot en met zondag 3 juni op diverse locaties in Amsterdam. Daarna reist het festival door naar filmtheater LantarenVenster in Rotterdam dat in het weekend van 8, 9 en 10 juni tevens in het teken van Spaanse film staat.

Amsterdam Spanish Film Festival staat volledig in het teken van de Spaanse film en biedt een divers programma van Spaanse films, muziek en gastronomie. In zes festivaldagen worden zo’n 25 speelfilms vertoond en kunnen bezoekers genieten van live muziek, hapjes, wijnen, Q&A’s en workshops. Het volledige programma is hier te vinden. Het festival vindt in de hoofdstad plaats in Pathé Tuschinski, Pathé de Munt, Het Ketelhuis en – nieuw dit jaar – Cinecenter. Op dinsdag 1 mei wordt in Pathé Tuschinski een speciaal lanceringsevent georganiseerd met een vertoning van de thriller El Presidente (regie: Santiago Mitre), waarbij het volledige filmprogramma wordt gepresenteerd. De kaartverkoop voor Amsterdam Spanish Film Festival is gestart via de websites van de deelnemende bioscopen.

Escobar (Loving Pablo) volgt het waargebeurde verhaal van de opkomst en ondergang van een van de grootste, rijkste en meest gevreesde drugshandelaren in de geschiedenis; Pablo Escobar (Javier Bardem). Escobar werd beroemd en berucht door de cocaïnehandel, verdiende miljarden en doodde duizenden mensen. In Escobar zie je dit keer door de ogen van de charmante journaliste Virginia Vallejo (Penélope Cruz) zijn leven en hun gepassioneerde en stormachtige affaire ten tijde van zijn terreur dat een heel land verwoestte…

Escobar wordt op 31 mei 2018 uitgebracht in de Nederlandse bioscopen door distributeur Dutch FilmWorks.

Bron: Filmhoek