Nu in EYE

Het is de vijftigste verjaardag van de mei-revolutie in Parijs, het filmmuseum onderzoekt de geest van ’68 en de internationale lichting dwarse filmmakers die toen opstond: 1968: You Say You Want a Revolution.
Bij de tentoonstelling Hito Steyerl, Ben Rivers, Wang Bing – EYE Art & Film Prize is het programma Ben Rivers – Heading for Utopia te zien met gasten Jan Dietvorst en Roy Villevoye, moderator is Sacha Bronwasser. Verder filmvoorstellingen Ta’ang en ‘Til Madness Do Us Part van Wang Bing en The Sky Trembles and the Earth is Afraid and the Two Eyes Are Not Brothers van Ben Rivers.
Ben je 12, 13 of 14 jaar? Kom zondag 6 mei de hele dag gratis films kijken én bepalen wie de winnaar wordt van de Young Audience Award 2018.

’1968: You Say You Want a Revolution’
De geest van mei ’68 herleeft op deze openingsavond met films, inleidingen en muziek van The Silverfaces. Te gast: Roel Janssen, Filip Bloem, Tracy Metz en EYE-programmeurs Anna Abrahams en Ronald Simons.

Premièreweek animatie Have a Nice Day
…originele, met abrupt geweld en droge humor doorsneden…adembenemend mooie, levensechte en rijk gedetailleerde graphic novel…onverwachte schoonheid… (Filmkrant). Onderdeel Gouden Beer-competitie (Berlijn).

Premièreweek La Holandesa
Speeldfilmdebuut van Marleen Jonkman met Rifka Lodeizen. …sterk bioscoopdebuut…blijft intrigeren…mooie hoofdrol… (De Filmkrant); …trefzekere debuut… beeldschoon gefilmd…Ontroerend drama… (IFFR).

Premièreweek Brawl in Cell Block 99
Nieuwe film van S. Craig Zahler (Bone Tomahawk) met Vince Vaughn en Jennifer Carpenter. Udo Kier en Don Johnson schitteren in hun bijrollen. Derde plaats in de publieksenquête van het Imagine Film Festival.

Lost in Translation + concert Eerie Wanda
Eyeshadow presenteert elke maand moderne klassiekers, met na afloop live optredens. Zaterdagavond Lost in Translation (2003) van Sofia Coppola, met een optreden van Eerie Wanda. Inleiding Ronald Simons (EYE).

Workshop ‘Pluk de film’ in de vakantie
In de meivakantie bloeit er van alles in EYE. Kom kijken, ruiken, plukken en maak zelf een film. Bloemen en kruiden breng je samen met de Taartrovers tot leven in een kleine kleurrijke stop-motion film. Met een kort filmprogramma.

I.M. Vittorio Taviani: Padre padrone
De Italiaanse regisseur Vittorio Taviani (88) is op 15 april overleden. Als eerbetoon vertonen we Padre padrone, het levensverhaal van schrijver Gavino Ledda. Winnaar van de Gouden Palm op het festival van Cannes 1977.

Bron: EYE