Anne Houwing nieuwe zakelijk leider CineCrowd

Anne Houwing is de nieuwe zakelijk leider van filmcrowdfunding platform CineCrowd. “Met Anne Houwing haalt CineCrowd een ondernemende en vernieuwingsgezinde zakelijk leider in huis, iemand die scherpe keuzes durft te maken en in de geest van de oprichters CineCrowd een stap verder zal brengen” aldus het bestuur.

Anne ziet haar aanstelling als een unieke kans. “Het trackrecord van CineCrowd is indrukwekkend. De organisatie heeft de afgelopen jaren laten zien dat crowdfunding veel meer is dan een alternatieve manier van financiering. Het is een beproefde methode om publiek en filmmakers aan elkaar te verbinden en de zichtbaarheid en het draagvlak van film te vergroten. Het is mijn ambitie om samen met het team van CineCrowd crowdfunding uit te bouwen tot gangbaar instrument voor filmmakers in alle stadia van hun ontwikkeling.”

CineCrowd is hét platform voor crowdfunding in de filmsector. De organisatie ontstond in 2011 vanuit de behoefte van een groep enthousiaste filmmakers om een alternatieve vorm van financiering te ontwikkelen. CineCrowd faciliteerde sinds haar oprichting ruim 550 succesvolle crowdfunding campagnes en bereikte ruim 50.000 donateurs die tezamen bijna 4 miljoen euro bijdroegen aan filmprojecten.

Anne Houwing (1987) studeerde Kunst, Beleid en Management aan de Rijksuniversiteit Groningen, en rondde eind 2017 de door OCW gefinancierde leergang Leiderschap in Cultuur af. Houwing was eerder o.a. werkzaam als zakelijk directeur van Theater Oostblok en hoofd marketing van Festival Cement. November 2017 richtte zij samen met Jon Heemsbergen Art-up op van waaruit zij een accelerator ontwikkelen voor initiatieven die de kunstsector willen vernieuwen op het vlak van organisatie, financiering en publieksbereik.

Bron: CineCrowd