Twee Filmprojecten geselecteerd voor De Oversteek

De volgende twee speelfilmplannen zijn geselecteerd voor een realiseringsbijdrage van maximaal € 900.000 in het kader van het project De Oversteek:

Paradise Drifters
Regisseur en scenarist: Mees Peijnenburg
Producent: Pupkin Film
Logline: Als zwerfhonden dolen de dak- en thuisloze jongvolwassenen Chloe, Lorenzo en Bilal door het leven. In de hoop een betere toekomst te vinden, laten ze hun uitzichtloze situatie achter zich en reizen ze richting Zuid-Europa. Wat begint als een reis die moet leiden naar geld en nieuwe kansen, blijkt een overlevingstocht naar liefde en geborgenheid.

De Fotocamera
Regisseur: Viktor van der Valk
Scenarist: Jeroen Scholten van Aschat, Viktor van der Valk
Producent: Lemming Film
Logline: Wanneer Evelines gloednieuwe fotocamera wordt gestolen, dikt zij het verhaal van de beroving een beetje aan om haar geld van de verzekering terug te krijgen. Maar als de dader wordt gevonden, blijkt deze kleine leugen een kettingreactie van gebeurtenissen in gang te hebben gezet die alleen maar verliezers kan opleveren.

Een gezamenlijke commissie van VPRO, NTR en het Nederlands Filmfonds selecteerde de filmplannen. De commissie zocht naar projecten die een eigentijds, urgent verhaal vertellen in een krachtige beeldtaal, met internationale (festival)potentie. De (regie)visie van de filmmakers heeft meegewogen in de selectie. Ook de kwaliteit van eerder werk is daarbij meegenomen. Naar verwachting worden de twee speelfilms vanaf 2019 in de bioscoop uitgebracht en op televisie uitgezonden.

Het project De Oversteek is een samenwerking tussen het Filmfonds, het NPO-fonds, de VPRO, NTR en CoBO om aanstormend talent een kans te geven een artistieke speelfilm te maken. Regisseurs als Daan Bakker, Ena Sendijarević, Sacha Polak, Jim Taihuttu, Saskia Diesing, Shariff Korver en Remy van Heugten kregen eerder dankzij De Oversteek de kans hun eerste of tweede speelfilm te maken.

Bron: Filmfonds