Prijzenregen bij Go Short

Zaterdagavond zijn tijdens de tiende editie van Go Short – International Short Film Festival Nijmegen de prijzen voor de beste korte films van Europa uitgereikt.

Documentaire De Spelende Mens beste korte film volgens publiek
De documentaire “De Spelende Mens (Homo Ludens)” van de Nederlandse regisseuse Sanne Rovers werd door het publiek gekozen als beste korte film van Go Short 2018. Sinds het begin van het filmfestival mocht het publiek stemmen op hun favoriete film. “Rewind Forward” van Justin Stoneham en “Hallo Salaam” van Kim Brand eindigden op de respectievelijke tweede en derde plek.

Europese Competitie
In de Europese Competitie won Strange Says the Angel van Shalimar Preuss de award voor beste fictiefilm. Anthony, The Invisible One van Maya Kosa en Sergio de Costa won de prijs voor beste documentaire. De prijs voor beste korte kunstfilm is gewonnen door Orogenesis van Boris Labbé. Coyote van Lorenz Wunderle ging er als winnaar van de beste animatiefilm vandoor.

Nederlandse competitie
De award voor de beste Nederlandse korte film ging naar LISTEN van Astrid Bussink. De jury gaf de Go Short Encouragement Award aan Sog van Jonatan Schwenk. De jongerenjury kende de MovieZone award toe aan Wild Horses van Rory Alexander Steward.

Special Mention voor Juck
Zowel de Europese Competitie jury als de Nederlandse Competitie jury onderscheidden een film met een Special Mention. Vanwege het actuele onderwerp konden de juryleden van de Europese Competitie de korte film JUCK (THRUST) van Olivia Kastebring, Julia Gumpert en Ulrika Bandeira niet negeren. Volgens de jury moet de film, die gaat over hoe we onze identiteit vormgeven, niet alleen door vrouwen maar ook door mannen gezien worden. De Nederlandse Competitie Jury gaf een Special Mention aan Word! van Amos Mulder vanwege de onderscheidende en uitmuntende kwaliteiten van de filmmaker.

Bron: Bioasagenda.nl