27.000 bezoekers voor film- en debatfestival Movies that Matter

Het Movies that Matter-festival in Den Haag heeft ruim 27.000 bezoekers getrokken. Dat betekent een stijging van tien procent ten opzichte van een jaar eerder, meldt de organisatie van het internationale film- en debatfestival woensdag.

Tijdens het festival beleefden vier Nederlandse films hun wereldpremière: de BNN/VARA-documentaires ‘De verloren kinderen van het kalifaat’ van filmmaker Sinan Can, ‘Het Schoonmakersparlement’ van Leon Verdonschot, ‘The Bastard’ van Floris-Jan van Luyn en ‘Onderkomen’ van Jacqueline van Vugt.

Naast films biedt het festival ook een verdiepingsprogramma vol gesprekken met uiteenlopende gasten. Na de opening door de Haagse burgemeester Pauline Krikke was er een debat met eregast Kumi Naidoo, directeur van Greenpeace International en voormalig anti-apartheidsactivist.

Ook te gast waren onder anderen voormalig D66-politica Lousewies van der Laan en oud-minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De volgende editie staat gepland voor 22 tot en met 30 maart 2019.

Bron: Omroep West