Het professionalsprogramma van Imagine 2018

Imagine Film Festival, bij uitstek hét festival voor alle horror, sci-fi en fantasyfans, komt er bijna aan en ook dit jaar zijn er weer een hoop programmaonderdelen voor filmprofessionals. Er zijn masterclasses over boekverfilmingen, storyboarding, remake en VFX en workshops omtrent recut, spannend verhaal schrijven en worldbuilding.

Masterclasses
Boekverfilming: Mick Garris

Geen regisseur heeft zoveel Stephen King-verfilmingen op zijn naam staan als Mick Garris: zeven in totaal. Hoe je het universum van de populairste horrorauteur aller tijden voor film en televisie bewerkt – daarover gaan we hem uiteraard aan de tand voelen.

Storyboarding: Temple Clark
Temple Clark is een storyboard en concept artist die werkte aan meer dan 100 bioscoop- en televisiefilms, waaronder Spectre, Gravity, The Avengers, Kick-Ass, twee van de Harry Potter-films, Lara Croft: Tomb Raider en The Fifth Element. Tijdens zijn masterclass zal hij scènes analyseren die hij storyboardde en laten zien hoe ze uiteindelijk gefilmd en gemonteerd werden.

Remakes & reboots: Peet Gelderblom
Dat remakes en reboots niet alleen een kwestie van geld en ideeënarmoede zijn, maar ook kunnen dienen om een andere tijdgeest te laten doorklinken, wordt uitgezet in de masterclass van Peet Gelderblom: Remaking Fear! Aan de hand van video-essays en mashups geeft Peet een fascinerende kijk op recuts en remakes.

Nederlandse Vereniging Visual Effects Professionals: FVX
Vorig jaar presenteerden we samen met de NVX – de Nederlandse Vereniging van Visual Effects Professionals – een masterclass VFX. Wegens groot succes werken we dit jaar opnieuw samen. De gast blijft nog even geheim, maar je kunt rekenen op een grote naam…

Workshops
Recuts: Faye de Wilde
Zou je met een alternatieve montage van een bekende film de rollen kunnen omdraaien, zodat Batman of Luke Skywalker ineens de bad guy is? Onder leiding van Faye de Wilde, docente montage aan de Nederlandse Filmacademie, mag je het zelf proberen tijdens workshop recut.

Spannend verhaal schrijven: René Appel
Goed schrijven is een kunst, spannend schrijven is nog een heel ander verhaal. Want hoe doe je dat, informatie doseren en spanning opbouwen naar een nagelbijtende climax? Thrillerauteur René Appel weet daar alles van en brengt je in deze workshop de basisbeginselen van het spannend schrijven bij. Waarmee je meteen aan de slag kunt.

Worldbuilding: Romke Faber
Fantasiewerelden hoorden altijd al bij fantastische fictie en werden opgetuigd met een volledige geografie, geschiedenis en een compleet eigen taal en alfabet. Zo’n kunstmatige wereld kun je ook zelf maken. Tijdens deze workshop onder leiding van production designer Romke Faber verzamel je informatie in woord en beeld van een wereld die vooralsnog onbekend voor de mensheid is.

Bron: Imagine Film Festival