Pathé-directeuren moeten per direct weg

Algemeen directeur Dertje Meijer en financieel directeur Edwin Slutter van Pathé zijn met onmiddellijke ingang op non-actief gesteld. Het nieuws wordt bevestigd door een woordvoerster van het concern.

Het plotselinge vertrek komt omdat de eigenaar van het Franse familiebedrijf, de familie Seydoux, niet langer vertrouwen had in het functioneren van Dertje Meijer en Edwin Slutter.

Dertje Meijer was van 2009 tot en met 2016 algemeen directeur van Havenbedrijf Amsterdam. Daar realiseerde zij enkele grote projecten zoals de verzelfstandiging van het Havenbedrijf. Voor haar tijd bij het Havenbedrijf bekleedde ze diverse functies bij de luchthaven Schiphol. Meijer trad 1 maart 2017 in dienst bij Pathé.

Edwin Slutter was eerder werkzaam bij KPMG voordat hij aantrad bij Pathé.

Oud-directeur Lauge Nielsen is per direct benoemd tot bestuurder. Nielsen nam vorig jaar mei na vele jaren afscheid van het Nederlandse bioscoopbedrijf. Hij bleef echter wel voor de eigenaren van Pathé werken als adviseur.

Pathé was de afgelopen periode veelvuldig in het nieuws. Kortgeleden werd al na enkele maanden de 100.000e 4DX-bezoeker verwelkomt in Pathé de Kuip in Rotterdam. De onderneming breidde uit door bioscopen in Leeuwarden en Hengelo over te nemen. Ook werd de bouw van Pathé Ahoy in Rotterdam aangekondigd. Momenteel wordt gewerkt aan het opknappen van enkele theaters, waaronder Pathé Schouwburgplein.

De voorbereidingen voor de bouw van het nieuwe Pathé Leeuwarden kwamen recentelijk wel stil te liggen door oplopende bouwkosten.

Bron: Holland Film Nieuws