Nu in EYE

Met het nieuwe programma Xtended presenteert EYE  virtual reality van kunstenaars en filmmakers. Met werken van Laurie Anderson en Marina Abramovic later dit jaar beginnen ze2 zaterdag met een korte geanimeerde VR-ervaring naar het werk van bestsellerauteur Paul Auster: My Name is Peter Stillman. Bij de VR-bewerking van Austers debuutroman vertoont EYE drie films met scenario van de hand van Paul Auster, een groot filmliefhebber en een schrijver die zich laat inspireren door cinematografische technieken.

Premièreweek Resurrection
Resurrection, het Vlaamse speelfilmdebuut van Kristof Hoornaert over een ongewone ontmoeting tussen twee mensen, ging in première tijdens IFFR. …Hoornaert steekt met die bijzondere vorm echt zijn nek uit. (De Filmkrant).

Voorpremière Cobain met drankje 
Nanouk Leopolds nieuwste film ging in première in Berlijn (Kristallen Beer-competitie), waar de pers zeer te spreken was over het acteerwerk van nieuwkomer Bas Keizer. Aansluitend een gratis drankje met cast & crew.

Xtended: Smoke 
De New Yorkse sigarettenwinkel van Auggie (Harvey Keitel) is een plek vol onverwachte ontmoetingen, in deze melancholieke slice of life naar een scenario van Paul Auster. Voorstelling bij My Name is Peter Stillman.

Xtended: The Inner Life of Martin Frost 
Duistere komedie van schrijver/filmmaker Paul Auster over een auteur die in de ban raakt van een mysterieuze muze. Met David Thewlis en Irène Jacob. Voorstelling bij My Name is Peter Stillman.

Xtended: Blue in the Face met lezing 
Lezing door Jason Wood over Paul Auster als auteur, filmmaker, scriptschrijver voor theater en virtual reality. Aansluitend is Blue in the Face te zien. Voorstelling bij My Name is Peter Stillman.

Cinema Egzotik: Duck Night 
De Marx Brothers en Sergio Leone geven elkaar de hand via de one-liner comedy Duck Soup en Leone’s tot nu toe minst bekende spaghettiwestern Duck, You Sucker. Presentatie: Martin Koolhoven en Ronald Simons.

Ligeti Festival: Eyes Wide Shut 
In Kubricks laatste film klinken delen van de Musica Ricercata II van Györgi Ligeti. De film is te zien in EYE als onderdeel van het Ligeti Festival in het Muziekgebouw. Met korte inleiding door musicoloog Maarten Beirens.

Bericht bewerken