Curt Enderle aanwezig op Playgrounds Blend

Curt Enderle, bekend van Isle of Dogs, ParaNorman en The Boxtrolls, zal aanwezig zijn op Playgrounds Blend.

Playgrounds is een internationaal platform dat zich richt op innovatief bewegend (digitaal) beeld in onder andere animatie, illustratie, graphic design, virtual reality, games en visual effects.

Van 9 tot en met 13 april vindt Playgrounds Blend in Breda en Amsterdam plaats waarin een catwalk van innovatieve beeldenmakers te zien is. Met meer dan 30 internationale art directors, animatoren, illustratoren, graphic designers en concept artists.
Curt Enderle heeft zowel in de film- en theaterwereld zijn sporen verdiend met zijn prachtige set designs en art direction. In 2001 won hij een Emmy voor zijn art direction in de stop-motion sitcom Gary & Mike. Hij was de set designer voor Laika’s ParaNorman en deed de art direction voor The Boxtrolls. Zijn prachtige creaties en stagings voor de theaterstukken One Flew over the Cuckoo’s Nest en Angels in America zijn inmiddels iconisch geworden.

Afgelopen jaar waagde hij zich aan de art direction voor de nieuwe animatiefilm Isle of Dogs van Wes Anderson. Een wederom prachtige gedetailleerde stop-motionfilmover de zoektocht van een jongen naar zijn hond. De film won tijdens het Internationale Filmfestival van Berlijn in februari de Zilveren Beer in de categorie Beste Regisseur.

Isle of Dogs, van Fox Searchlight Pictures en geproduceerd door Indian Paintbrush, is in Nederland vanaf 10 mei in de bioscoop te zien. Tijdens Playgrounds Blend geeft Curt een artist talk over Isle of Dogs waarin hij unieke beelden uit de film en van zijn werkproces laat zien. Een kans om het maakproces van dichtbij te beleven en kijkje in Enderle’s wonderbaarlijke wereld te krijgen.

En er is meer. Artist talks door onder meer: David OReilly (Gouden Beer-winnaar, games en interactive projects), Oscarwinnaar Neal Scanlan & Gustav Hoegen (robotics voor o.a. Star Wars), Marshmallow Laser Feast (VR en AR-installaties), Mr Bingo (cutting edge graphic design en illustratie), female voices Sylvia Luen Yukai DuAdam Smith (bekend van zijn werk sinds 1994 voor The Chemical Brothers).

Bron: Playgrounds Festival