´Isle of Dogs´ opent Imagine 2018

Het festival voor horror-, sci-fi- en fantasyfans Imagine Film Festival opent met Isle of Dogs, de nieuwste film van Wes Anderson. De film beleefde vorige maand zijn wereldpremière als openingsfilm van het filmfestival van Berlijn.

Isle of Dogs is na The Fantastic Mr. Fox (NL) de tweede animatiefilm van Wes Anderson. De film vertelt het verhaal van Atari Kobayashi, een 12-jarig pleegkind van de corrupte burgemeester Kobayashi. Na het uitroepen van de noodtoestand worden alle huisdieren van Megasaki City verbannen naar een grote afvalstortplaats genaamd Trash Island. Atari steekt alleen, in een Junior-Turbo Prop vliegtuigje de rivier over op zoek naar zijn waakhond Spots. Eenmaal aangekomen op Trash Island begint hij samen met een groep nieuwgevonden bastaard-vrienden aan een epische reis die het lot en de toekomst van hele provincie zal bepalen.

Naast de spitsvondige humor die we van Wes Anderson kennen, laat de regisseur zich nu ook van zijn maatschappijkritische kant zien. Voor de film strikte Anderson een sterrenensemble voor de stemmen, met onder andere Bill Murray, Tilda Swinton, Scarlett Johansson, Edward Norton, Greta Gerwig, Jeff Goldblum en Yoko Ono.

Isle of Dogs wordt door Twentieth Century Fox (via Warner Bros. Pictures) op 10 mei in de bioscoop uitgebracht. Tijdens het Imagine Film Festival is de film te zien op de openingsavond voor genodigden, maar is ook door het reguliere publiek te bewonderen op zaterdag 14 april (20:20 uur) en op donderdag 19 april (17:15 uur).

Leden van de NBF krijgen 2,50 korting op alle avondvoorstellingen. Kies op de website bij de tickets de optie `Industry´ en haal je tickets met je NBF-pas op bij de balie.

Bron: Biosagenda