Aanmeldingen IDFAcademy & NPO-fonds workshop van start

In de IDFAcademy & NPO-fonds Workshop ontwikkelen zes jonge Nederlandse documentaire-talenten een filmplan in tekst en beeld voor een documentaire van 50-60 minuten.

De workshop helpt deelnemers in hun ontwikkeling, op zoek naar nieuwe vertelvormen en de grenzen van het genre. Elke deelnemer is gekoppeld aan een producent en krijgt tijdens het traject € 5.000 om een teaser te ontwikkelen. Tijdens IDFA worden de plannen en teasers gepresenteerd en vindt een kennismaking met alle omroepen plaats. Ook wordt daar de winnaar bekendgemaakt die van het NPO-fonds een ontwikkelingsprijs van € 25.000 en een bedrag van € 5.000 voor een nieuwe teaser ontvangt. Na de ontwikkeling kan door de betreffende omroep een aanvraag voor een productiebijdrage worden ingediend bij het NPO-fonds.

Profiel
De workshop is voor beginnende filmmakers die hun eerste of tweede (lange) documentaire willen maken. Makers hebben ten minste één (korte) documentaire op hun naam staan waaruit talent en ambitie blijkt en die is vertoond op televisie of op een ander toonaangevend platform (festival, bioscoop, digitaal platform etc.). Makers kunnen niet in vast dienstverband zijn bij een omroep.

De voertaal van de workshop is Nederlands, makers dienen de Nederlandse taal in woord en geschrift te beheersen. Elke deelnemer wordt in het traject gekoppeld aan een producent. Alle deelnemers dienen goed voorbereid te zijn, en zijn verplicht bij alle bijeenkomsten aanwezig te zijn.

Meld je nu aan voor de IDFAcademy & NPO-Fonds Workshop. De deadline voor aanmelding is vrijdag 13 april. Let op: je moet eerst een MyIDFA-account aanmaken als je die nog niet hebt.

Aanmelden kan hier.

Bron: IDFA

Bericht bewerken

Reageren