Oproep Louis Hartlooper Prijs voor beste filmpublicatie

Het Louis Hartlooper Genootschap nodigt iedereen uit om uiterlijk 15 juni bijzondere publicaties in te sturen die die in aanmerking kunnen komen voor de Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie. Dit kunnen eigen publicaties zijn, maar ook die van een ander.

De Louis Hartlooper Prijs voor de Beste Filmpublicatie is bedoeld voor publicaties die een stimulerende bijdrage leveren aan het denken over cinema en aan de verdieping van de Nederlandse filmcultuur. In aanmerking komen alle publicaties van tenminste 500 woorden (boeken, tijdschriften, kranten en/ of op het internet), gepubliceerd tussen 15 juni 2017 en 15 juni 2018.

Met de Prijs voor de Beste Filmpublicatie hopen de initiatiefnemers het schrijven over film in Nederland onder de aandacht te brengen en waardering uit te spreken voor het idealisme, moed, inzet en bevlogenheid. Een nationale filmcultuur is ondenkbaar zonder goede filmjournalistiek. Zonder referenties, reflecties, onderzoek, inventarisaties en andere geschreven inzichten is er zelfs geen begin van filmcultuur.

U kunt uw artikel hier uploaden, of mailen naar inge@springhaver.nl.

Bron: Louis Hartlooper Prijs