Nu in EYE

Lucky, deze week in première, bleek de zwanenzang van Harry Dean Stanton (91) te worden. Hij had zich volgens velen geen mooier afscheid kunnen wensen dan deze humane film vol humor en levensfilosofieën. Ook met David Lynch, in een van zijn zeldzame filmrollen.

Première Lucky met Harry Dean Stanton 
Bij de première van Lucky van John Carroll Lynch vertoont EYE andere films met en over hoofdrolspeler Harry Dean Stanton: de documentaire Harry Dean Stanton: Partly Fiction (ook te zien op Picl), Repo Man en Pretty in Pink.

Première Katie Says Goodbye
Een truck-stop-serveerster gelooft dat ze een uitweg uit haar uitzichtloze leven heeft gevonden als ze verliefd wordt op een knappe jonge monteur. Elegante en realistische karakterstudie, met Mary Steenburgen en Jim Belushi.

Cinedans – Dance on Screen: 14 – 18 maart 
15e editie van het internationale festival waarbij de dansfilm centraal staat. Naast ruim 90 internationale dansfilms en documentaires, maken ook installaties, lezingen, debatten en workshops deel uit van het festival.

College: This is Film! – #1 Found Footage 
Met de collegereeks This is Film! Film Heritage in Practice biedt EYE een inkijk in de wereld van de filmarchieven en bioscopen. 1e avond met voorpremière Dawson City: Frozen Time en te gast: regisseur Bill Morrison. Entree: 5,-.

Cinema Concert: Veille d’armes 
Franse stille film-klassieker uit 1925 van Jacques de Baroncelli, een van de meest productieve regisseurs van de Franse vroege film. Martin de Ruiter (EYE) begeleidt op piano met de Italiaanse percussionist Vincenzo Castellana.

EYE’s Selected Artist’s Moving Image 
EYE on Art presenteert nieuw werk van Nederlandse kunstenaars en experimentele filmmakers, recentelijk toegevoegd aan de EYE-collectie: Martha Colburn, Michiel van Bakel en EYE’s artist in residence Alexandra Navratil.

Cinerama: How the West Was Won 
Volgens het smilebox-proces (het beeld is gebogen alsof het een Cinerama-doek is) digitaal gerestaureerde klassieker, sluit zaterdag het Cinerama Adventure programma af. Eén van de twee Cinerama speelfilms.

Bron: EYE