Nieuw muziekdocumentairefestival IN-EDIT aangekondigd

Het nieuwe muziekdocumentaire-festival IN-EDIT NL opent 18 mei met Grace Jones: Bloodlight and Bami, in het bijzijn van de regisseur Sophie Fiennes. IN-EDIT vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam.

IN-EDIT is een internationaal muziekdocumentaire-festival dat in 2003 in Barcelona werd gelanceerd. Sindsdien werden wereldwijd 42 edities georganiseerd in meerdere landen waaronder Chili, Brazilië, Argentinië, Mexico, Duitsland en Griekenland. Bij elkaar trokken de festivals meer dan 100.000 bezoekers per jaar. De eerste editie in Amsterdam is een nieuw hoofdstuk voor IN-EDIT, en een unieke gelegenheid om de nieuwste spraakmakende Nederlandse en internationale muziekdocumentaires te zien.

IN-EDIT NL programmeert zowel internationale als Nederlandse muziekdocumentaires waaronder een aantal premières. Daarnaast zijn er optredens van bands en artiesten en fungeert het festival als een netwerkevenement voor de film- en muziekindustrie met als doel de Nederlandse producties internationaal te promoten en een brug te slaan tussen de Nederlandse film- en muziekbranche.

Het filmprogramma bestaat uit nieuwe documentaires met een rauw rock ‘n roll-randje, over spraakmakende popartiesten en bijzondere verhalen uit de vintage popcultuur. Een aantal unieke producties komen aan bod. Zo gaat de Nederlandse productie (VPRO Dorst) “Goin’ Rectal” in première tijdens IN-EDIT NL in aanwezigheid van filmmaker Dennis Alink. Turbo Glam-Metal band The Rectum Raiders treedt na afloop op in Pacific Parc.

Nick Roovers, Friso van Daalen & Elaine Fleur presenteren op het festival de première van hun film “Same Music, Different People” over de culturele achtergrond van de Europese metal-scene.

Daarnaast is er een selectie van internationale documentaires te zien zoals de award-winning film van Paul Fegan Where You’re Meant to Be waarin een Schotse popzanger besluit een aantal folksongs in een nieuw arrangement uit te brengen maar het moet opnemen tegen een folkzangeres op leeftijd en een eeuwenlange traditie.

Het internationale muziekdocumentaire festival IN-EDIT duurt van 18 mei tot en met 20 mei 2018.

Bron: Biosagenda