InScience Dutch International Science Film Festival start inzending films voor vierde editie

De call for entry voor InScience Dutch International Science Film Festival is geopend. Filmmakers worden uitgenodigd hun films in te sturen. Documentaires, speelfilms, korte films en animatiefilms die in de tweede helft van 2017 of in 2018 uitgekomen zijn, komen in aanmerking. Voorwaarde is dat de films wetenschap als onderwerp hebben of er door geïnspireerd zijn. Inzendingen kunnen tot 27 juni 2018 worden ingediend. De vierde editie van het wetenschapsfilmfestival vindt plaats van 7 tot en met 11 november 2018 in Nijmegen.

Competitieprogramma
Een selectie van de wetenschapsfilms maakt deel uit van het competitieprogramma. Deze films maken kans op verschillende awards, waaronder de NTR-publieksprijs. De awards worden op de slotdag van het festival uitgereikt tijdens de awardshow.

Over InScience 
Het festival wil de dialoog tussen wetenschap, kunst en samenleving stimuleren en biedt een podium voor reflectie en meningsvorming. Middels de kunstvorm film en de kunstprogrammering reflecteert InScience op de maatschappelijke impact van wetenschap. Het programma bestaat uit wetenschapsfilms die in het voorgaande jaar zijn uitgebracht, debatten, DIY -Labs, een educatieprogramma voor jongeren en een kunstexpositie.

Ruim 7.000 bezoekers bezochten de vierde editie van InScience in 2017. Er werden 54 films vertoond, waaronder 17 speelfilms, 37 documentaires en vele korte films. Award winnende films zoals Hidden Figures en Chasing Coral maakten deel uit van het programma. Meer dan 150 filmmakers, wetenschappers en professionals uit de filmindustrie waren op het festival aanwezig inclusief techno producer en wetenschapper Max Cooper, Denker des Vaderlands René ten Bos en wetenschapsjournalist Rob van Hattum (VPRO).
De prijswinnaars van 2017 waren:

Chasing Coral – NTR Audience Award
Dusk Chorus: Based on Fragments of Extinction – Student Jury Award
Het aanmeldformulier en meer informatie over het reglement is te vinden op https://inscience.filmchief.com/.
Vragen over inzendingen kunnen worden gestuurd naar: film@insciencefestival.nl

Meer informatie over de Call for Entry:
https://www.insciencefestival.nl/professionals/entry-reglement/

Bron: InScience