Silvia van der Heiden nieuwe Algemeen Directeur Nederlands Film Festival

Het bestuur van het Nederlands Film Festival is verheugd om de nieuwe Algemeen Directeur bekend te maken.

Silvia van der Heiden zal deze functie per half mei bekleden. Van der Heiden is sinds 2008 lid van het Management Team van de VPRO en is bestuurslid van onder meer Muziekgebouw aan ’t IJ en Brainwash Festival.

“Als filmliefhebber en professional volg ik het Nederlands Film Festival al jaren. Het is voor mij dan ook een eer het festival te mogen vertegenwoordigen, juist nu de filmwereld onder invloed van online en interactieve mogelijkheden zo in beweging is.”, aldus Silvia van der Heiden.

Ruurd Bierman, bestuursvoorzitter van het NFF: “De Nederlandse filmsector wordt geconfronteerd met grote veranderingen, zie het recente rapport van de Raad voor Cultuur. Silvia brengt niet alleen veel kennis over die veranderingen mee, maar ook de ervaring hoe je als organisatie daarop inspeelt. Dat maakt haar bij uitstek geschikt om leiding te geven aan het NFF, in zijn verdere ontwikkeling als showcase voor de Nederlandse producties en als supporter van een industrie die relevant wil blijven. Ik verheug me op haar komst.”

Silvia van der Heiden zal samen met Zakelijk Directeur Petra Remmen de directie van het festival vormen. Het bestuur van het NFF bestaat uit voorzitter Ruurd Bierman, penningmeester Alex Doff, vicevoorzitter Julius Ponten, secretaris Hadewych Kuiper, Rachel van Bommel, Bruno Felix en Meral Uslu.

Het bestuur van het NFF heeft voorafgaand aan de selectieprocedure met Cultuur+Ondernemen verkenningen gedaan naar versterking van het huidige besturingsmodel. Het resultaat is dat het bestuur in 2018 de transitie naar een Raad van Toezichtmodel in gaat zetten. Het bestuur heeft er het volste vertrouwen in dat Van der Heiden met haar ervaring dit proces naar een hoger niveau gaat tillen. Wanneer de transitie voltooid is, zal Van der Heiden de rol van Directeur-Bestuurder vervullen.

Over het NFF 
Het Nederlands Film Festival is aanjager en ijkpunt van de Nederlandse filmcultuur in al zijn diversiteit. Het jaarlijkse festival voor publiek en professionals is hét toonaangevende platform voor de beste films, documentaires, kwaliteitsdrama’s en interactieve producties van eigen bodem. Het NFF presenteert onder meer het gala van de Gouden Kalveren, een uitgebreid programma voor de sector, een film-, televisie- en interactive programma met o.a. premières, Gouden Kalf-genomineerden, het Forum van de Regisseurs en jaarlijks een Master, een themaprogramma en diverse Talks & Events. Alles met bijzondere aandacht voor talentontwikkeling en innovatie. Daarnaast is het NFF jaarrond actief in het hele land ter versterking van de Nederlandse audiovisuele sector in interactie met publiek en professionals.

Bron: NFF
Beeld: Silvia van der Heiden © Isolde Woudstra