Genomineerden Zilveren Krulstaarten bekend gemaakt

Op 28 februari zijn de nominaties bekend gemaakt voor de Zilveren Krulstaarten. De Zilveren Krulstaarten worden toegekend in de categorieën beste film, tv-serie en korte film. De genomineerden en de winnaars worden gekozen door de leden van het Netwerk Scenarioschrijvers, de beroepsvereniging van schrijvers van films en series. In aanmerking komen films en series die in 2017 in première zijn gegaan of voor het eerst op televisie zijn vertoond.

Film
BRAM FISCHER , scenario Jean van de Velde i.s.m. Matt Harvey en Dominic Morgan
BRIMSTONE, scenario Martin Koolhoven
QUALITY TIME, scenario Daan Bakker

Televisieserie
HET GEHEIME DAGBOEK VAN HENDRIK GROEN, scenario Martin van Waardenberg naar het boek Pogingen iets van het leven te maken van Hendrik Groen
KLEM, scenario Frank Ketelaar en Robert Kievit
TREURTEEVEE, scenario Jan-Paul Buijs, Ellen Parren, Peter van Rooijen en Thomas Spijkerman

Korte film
DE DAG DAT MIJN HUIS VIEL, scenario Don Duyns en Thessa Meijer gebaseerd op een verhaal van Joeri Heegstra
JUNCLE, scenario Ashar Medina
POLSKA WARRIOR, scenario Christa de Graaf, Pepijn Moors en Camiel Schouwenaar

De winnaars worden bekend gemaakt op 18 maart a.s. in VondelCS. Op deze middag wordt ook de Gouden Pen uitgereikt aan de schrijvers van de best bezochte film van 2017. De Zilveren Pen wordt jaarlijks uitgereikt aan een persoon of organisatie die op een bijzondere manier het vak scenarioschrijven onder de aandacht brengt.

De Zilveren Krulstaart begon in 2001 als een geuzenprijs, om meer erkenning te geven aan scenarioschrijvers van televisiedrama. Inmiddels is de onderscheiding uitgegroeid tot een prestigieuze prijs in de film- en televisiesector.

www.zilverenkrulstaart.nl

Bron: Netwerk Scenarioschrijvers/Auteursbond