Nu in EYE

Paul Thomas Andersons nieuwe film Phantom Thread, met Daniel Day-Lewis, is vanaf zondagavond in EYE te zien op het breedbeeld 70mm-formaat (exclusief in de Benelux). Zes Oscar-nominaties. 
Kun je als kijker van een film medeplichtig zijn aan wat er in de film gebeurt? This Nameless Spectacle (onderdeel van de Jesper Just-tentoonstelling) speelt met deze vraag. De film neemt je mee door een park in Parijs tijdens de wellustige achtervolging van een gehandicapte vrouw. Op 27 februari gaat gastspreker Nina Folkersma in op de achtergronden van het werk. De tentoonstelling Jesper Just is nog te zien tot en met zondag 11 maart.

Lumière! L’aventure commence met Q&A
Voorpremière van de film van Thierry Frémaux, artistiek directeur van het Cannes-filmfestival. Gerestaureerde films van de gebroeders Lumière, uit de begintijd van de cinema. Frémaux komt naar EYE voor een inleiding en Q&A.

Voorpremières Phantom Thread (70mm) 
EYE vertoont als enige in de Benelux de 70mm-versie van P.T. Andersons nieuwe film Phantom Thread. De gelauwerde acteur Daniel Day-Lewis kondigde aan dat dit zijn laatste rol is. De film is genomineerd voor zes Oscars.

Premières Hannah en Ava (ook op Picl) 
In première: Hannah (Gouden Leeuw-competitie, Venetië): …subtiel aangrijpend…glansrol van Charlotte Rampling… (De Filmkrant) en Ava (Gouden Camera-competitie, Cannes): …bijzonder debuut… (De Filmkrant). Ook op Picl.

Willeke Alberti te gast bij Rooie Sien 
Willeke Alberti en Frans Weisz zijn te gast tijdens de slotavond van het Weisz-programma Filmen is vurrukkulluk. Op het programma staat Rooie Sien. Hans Beerekamp interviewt Weisz tijdens Een avond met…

Taartrovers Film Festival 
Het Taartrovers Film Festival – voorheen het Fantastisch Kinderfilm Festival – komt in de voorjaarsvakantie (26 februari t/m 4 maart) naar EYE. Feestelijke opening met een kinderboekenbal. Voor kinderen van 2 tot 9 jaar.

Time Passes met lezing Hjort Guttu 
EYE on Art presenteert i.s.m. Sonic Acts Academy: Time Passes. Een controversieel Noors kunstproject laat de mogelijkheden en beperkingen van politieke kunst zien. Regisseur Ane Hjort Guttu houdt een lezing. Met Q&A.

This is Spinal Tap & Iguana Death Cult 
Eyeshadow presenteert elke maand moderne klassiekers, met na afloop live optredens. Zaterdag This is Spinal Tap (2002) van Rob Reiner, met een optreden van Iguana Death Cult uit Rotterdam. Inleiding Ronald Simons (EYE).

Op zoek naar Saint Jack in Singapore 
Volkskrant-reisjournalist Sander Groen reisde langs de filmlocaties van Peter Bogdanovichs Saint Jack (1979), met camerawerk van Robby Müller. Groen leidt de film in, na afloop is er een Q&A met ‘best boy’ Theo Bierkens.

Bron: EYE