Voor NBF-leden: Korting op CinemAsia 2018

Van 6 tot 11 maart 2018 neemt CinemAsia het publiek mee naar het Azië van nu. Door de lens van ruim 30 filmmakers uit China, Hong Kong, Korea, Taiwan, Indonesië, Japan, de Filippijnen en Thailand biedt het festival een veelzijdig beeld van het continent Azië. De thematische rode draad van deze 11de editie is ‘de jonge generatie’. En de bijzondere geografische focus van deze 11de editie is Indonesië.  

De acht competitiefilms komen dit jaar uit Hong Kong, Indonesië, Japan/Myanmar, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en de Filippijnen. De titels zijn: 1987: When the Day Comes van JANG Joon-hwan (Korea), Bad Genius van Nattawut POONPIRIYA (Thailand), The Great Buddha+ van HUANG Hsin-yao (Taiwan), In Your Dreams van TAM Wai-ching (Hong Kong), Passage of Life van Akio FUJIMOTO (Japan, Please/Care van Giancarlo ABRAHAN (Filippijnen), Posesif van EDWIN (Indonesië), The Seen and Unseen van Kamila ANDINI (Indonesië)

Meer dan film
Veelzijdig programma voor publiek & filmbranche
Het festival creëert ruimte voor daadwerkelijke ontmoetingen en beleving voor het publiek en de filmindustrie. Zo is er een veelzijdig programma rondom de rijke Aziatische cultuur met o.a. nagesprekken met de makers, een expositie en een Food Market voor culinaire ontdekkingen. Voor de filmbranche organiseert CinemAsia ontmoetingen tussen de Aziatische en de Nederlandse filmbranche met verschillende gesprekken en een masterclass.

FilmLAB: stimuleren van talent
Het CinemAsia FilmLAB is het talentontwikkelingsprogramma van CinemAsia, waarbij CinemAsia jong filmtalent met Nederlands-Aziatische roots een platform biedt om hun diaspora verhalen te realiseren tot een korte film. De verkozen talenten worden vanaf het idee tot en met het finale (korte) filmproduct professioneel begeleid en gecoacht. Deze films gaan tijdens het CinemAsia Film Festival in première.

Het festivalprogramma is te vinden op www.cinemasia.nl. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf 15 februari via de website van Cinemasia en de kassa’s van Kriterion en Rialto. Leden van NBF krijgen korting op alle filmvertoningen (m.u.v. het Shorts programma). Met ledenpas betaal je €8,50 voor een ticket ipv €10,00 (regulier).

Bron: CinemAsia