Doc Industry Day tijdens Docfeed 2018

Op vrijdag 23 februari 2018 vindt tijdens het DOCfeed festival in Eindhoven de jaarlijkse Doc Industry Day plaats. Deze dag biedt een inspirerend programma voor (beginnende) filmprofessionals en is een ideale netwerkgelegenheid.

Het thema van dit jaar is “Over de Grens” en we onderzoeken de kansen en uitdagingen voor internationale mogelijkheden voor documentaires. Zo vertelt Jan Rofekamp over het belang van goede openingsscènes en Niels van Koevorden gaat in op het traject dat een filmmaker doorloopt voor je er een goede film is. Maar we gaan ook in op de kansen die internationaal coproduceren met zich meebrengt en hoe jouw film een wereldwijd distributiesucces wordt.

Het is een netwerkgelegenheid voor nieuwe samenwerkingen en lezingen en workshops met info en perspectief om films te maken en te produceren. Een dag vol met interessante panelgesprekken en masterclasses van o.a. Jan Rofekamp (Films Transit), Rob Rombout (DOC Nomads) en Niels van Koevorden. Ga tijdens de speeddates in gesprek met experts en pitch jouw filmplan.  Zo kun je bijvoorbeeld een gesprek aangaan met het Filmfonds, Brabant C en Creative Europe over verschillende financieringsmogelijkheden. Parmando TV en Films Transit beantwoorden je vragen over distributiemogelijkheden. Van Osch Films en Witfilm zullen je wegwijs maken in de wereld van internationaal coproduceren. Tenslotte kun je bij Rob Rombout terecht over vragen over de masteropleiding DOC Nomads. Inschrijven voor de speeddates kan via info@konkav.nl

Kaarten voor de Doc Industry Day zijn hier te bestellen!

Doc Industry Day is hosted by: DOCfeed, Brabantse Beauties, Docwerk / Van Osch fims, KONKAV

Bron: Brabantse Beauties