Competitie Go Short bekend

Het officiële competitieprogramma omvat dit jaar 101 films uit 33 verschillende landen. Het breed opgezette competitieprogramma is het belangrijkste festivalonderdeel en onderstreept de exclusieve focus die het festival legt op jong, vaak nog onbekend filmtalent. De officiële selectie strijdt om de Go Short Awards, bestaande uit acht filmprijzen, en een plek op de longlist van de Oscars.

Europese Competitie
De omvangrijke Europese competitie bestaat uit de 60 beste korte films van dit moment, geselecteerd uit meer dan 2500 inzendingen. Tijdens het festival beleeft meer dan de helft van de films zijn Nederlandse première. Zowel internationaal geprezen films (zoals het voor een Oscar genomineerde Negative Space van Max Porter en Ru Kuwahata en het tot ‘Short of The Year‘ verkozen The Burden van Niki Lindroth von Bahr) als excellente nieuwe ontdekkingen zijn onderdeel van de vooraanstaande line-up.

Nederlandse Competitie
De Nederlandse competitie toont de officiële selectie van 20 korte films van Nederlandse bodem. Onder de geselecteerden van dit jaar vallen zowel het regiedebuut van acteur Jonas Smulders (Tex, 2017) als het nieuwe werk van Noël Loozen (Botanica, 2017) en festivalroutinier Amos Mulder (Word!, 2017). Ook zijn er drie NTR Kort films geselecteerd: De Begrafenis van de Verlegen Mens (Joost van Hezik, 2017), Harbour(Stefanie Kolk, 2017) en #YOLO4REAL (XX, 2017).

Studenten Competitie
De 21 hoogst gewaardeerde studentenfilms van het afgelopen jaar vormen de Studenten competitie. Geselecteerden maken kans op de Encouragement Award, een prijs om jong en nieuw talent te stimuleren en te inspireren. Dit jaar omvat de Studenten competitie drie wereldpremières, waaronder het Franse Letters To Adja van Marie-Stéphane Imbert.

Kijk voor de complete selectie op www.goshort.nl

Bron: Go Short