DDG Avond 12 februari: Winnaars Shortcutz

Shortcutz Amsterdam biedt een platform aan opkomend Nederlands talent om hun werk te presenteren, in contact te treden met hun publiek en contact te leggen met de gevestigde professionals uit de sector. Shortcutz helpt het nieuwe Nederlandse filmtalent ook om hun werken nationaal en internationaal te verspreiden via hun netwerk van meer dan 30 partners – waaronder Eye Film Museum, Pathé-bioscopen, festivals over de hele wereld en verschillende speciale aangesloten evenementen.

Shortcutz Amsterdam bestaat vijf jaar. Op 21 januari zijn de jaarlijkse prijzen uitgereikt. Het zijn deze winnende films die we gaan zien. Alle regisseurs hebben zelf het scenario geschreven en zijn na afloop van de vertoning uiteraard aanwezig voor Q&A’s.

De films die vertoond zullen worden zijn:

A MAN FALLS FROM THE SKY (Jan Verdijk & Kurt Platvoet)
PARADE (Digna van der Put)
CHE! (Elsbeth Fraanje)
EIN PROST (Noel Loozen)
LABOR (Nils Vleugels)
SWEET TOOTH (Nico van den Brink).
Zin om te komen? Reserveer je gratis kaartje via eventbrite. Introducees zijn van harte welkom.

Locatie: Ketelhuis, grote zaal
Aanvang: 
20.00 uur
Toegang: gratis
Voertaal: Engels

P.S. Alle films in de Shortcutz competitie zijn beoordeeld door het juryteam van Shortcutz Amsterdam, bestaande uit: acteur Rutger Hauer; producent Jan Harlan (The Shining), acteur Tygo Gernandt, regisseur Roel Reiné, actrice Willeke van Ammelrooy, regisseur Eddy Terstall, producent Pieter Kuijpers, hoofd drama NTR Marina Blok, acteur Vincent van Ommen (Amsterdam Heavy), documentairemaker Harmen Jalvingh, programmeur van het Nederlands Film Festival Claire van Daal, EYE senior programmeur en hoofd van de overnames René Wolf, en straatkunstenaar Laser 3.14

Bron: Shortcutz