Selectie Cinemasia FilmLab 2018 bekend

CinemAsia is meer dan een pan-Aziatisch film festival. Dat bewijst ook het FilmLAB dat ieder jaar een vast onderdeel is van het CinemAsia programma. Hier wordt namelijk talent gevorderd, filmtalent met Nederlands-Aziatische culturele wortels.Dit jaar kan het publiek tijdens het festival van 5 korte films genieten die in het kader van FilmLAB 2018 door 12 filmtalenten zijn gerealiseerd met als thema Lost in TranslationDeze films gaan tijdens het CinemAsia Film Festival 2018 op zaterdag 10 maart in Kriterion Amsterdam in première. Vanaf 2018 wil CinemAsia FilmLAB de rol als internationaal netwerk voor filmtalenten uit Nederland en Azië uitbouwen. Als pilot werkt CinemAsia daarom dit jaar voor het eerst samen met de Taipei Media School.

Tot en met oktober 2017 konden filmtalenten hun filmproject indienen naar aanleiding van een ‚call for submission‘ van CinemAsia. Het thema van deze call: Lost in Translation.
Vijf filmprojecten van opkomend Nederlands-Aziatisch filmtalent werden dit jaar verkozen. De jury was zeer blij met de hoogwaardige bijdragen en de uiteenlopende scenario’s.

De 2018 FIlmLAB films op een rij: Father and Son van Jimmy Tai & Deepti Rao, Hangul Blues van Daan Vree, DJ Yoon en Jung Sun den Hollander, Hirofumi’s Suitecase van Natasja Pattipeilohy en Raoul Groothuizen, Inburgering 2.0 van Alex Lai, Aaron Wan en André Kloer en Truth Will Out | Al moesten de kraaien het uitbrengen van Michael Creutzburg en Jung Sun den Hollander.

Een uitgebreide beschrijving van de 5 projecten plus links naar trailers staan hier.

Het definitieve programma van de 11de editie van het CinemAsia Film Festival zal begin februari beschikbaar zijn voor het publiek. CinemAsia Film Festival presenteert een Competition programma, een Official Selection en een Special Country Focus.

Festivaldata 2018:          6 – 11 maart 2018
Locaties:                         Kriterion & Rialto te Amsterdam
Website:                         www.cinemasia.nl

Bron: Cinemasia