Nu in EYE

EYE ruimt de zalen in voor het programma Filmen is vurrukkulluk rond de films van een van Nederlands belangrijkste filmmakers van de afgelopen vijftig jaar. Frans Weisz is donderdagavond tijdens de openingsavond aanwezig met leden van cast & crew van Een zwoele zomeravond uit 1982. Een Q&A vindt plaats na vertoning van de door EYE digitaal gerestaureerde film.
Toch antwoord krijgen op de schurende vragen die Jesper Just in zijn tentoonstelling oproept? Tijdens de vakkundige rondleidingen komende zaterdag en zondag is het te proberen. Aanvang 15.00 uur en verzamelen bij de informatiebalie. 

Frans Weisz: Filmen is vurrukkulluk
Na de openingsfilm van het retrospectief (t/m 28 februari), i.a.v. cast en crew, is Frans Weisz ook zaterdag aanwezig voor een interview door Bas Blokker voor zijn film Hoogste tijd. Volgende week woensdag: Storm in mijn hoofd.

Première Ma’ Rosa van Brillante Mendoza
Nieuwe film van de Filipijnse regisseur Brillante Mendoza (Lola, Kinatay). Onderdeel Gouden Palm-competitie & Best Actress Award (filmfestival Cannes). Met zijn voorlaatste film Taklub, die in Nederland niet werd uitgebracht.    Première M van en met Sara Forrestier Regiedebuut van en met actrice Sara Forrestier. Liefdesverhaal over de kracht van woorden en bevrijdende ode aan imperfectie. Overtuigend, fris en levendig debuut met Jean-Pierre Léaud. Ook thuis te zien via Picl.

Cinema Concert: Weltstadt in Flegeljahren
Stille Duitse filmklassieker Weltstadt in Flegeljahren: Ein Bericht über Chicago van Heinrich Hauser uit 1931 over Chicago, een van de belangrijkste jazzcentra. Live muziek: Trio Silent Live (trompet, saxofoon en contrabas).

Il grande silenzio (The Great Silence) 
Digitale 4K-restauratie van de klassieke spaghettiwestern The Great Silence (IT/FR 1968) van Sergio Corbucci. Jean-Louis Trintignant is Silence, een premiejager die bendeleider Loco (Klaus Kinski), op de hielen zit.

Première Early Man (Aardman Animation) 
Nick Park’s nieuwe stop-motion animatiefilm van de Aardman Studios, bekend van familiefilms Shaun the Sheep, Chicken Run en Wallace & Gromit. EYE vertoont de Engelstalige en Nederlandstalige versie van de film.
Jeugdfilm Finn van Frans Weisz Voorlaatste film van Frans Weisz met Daan Schuurman en Jan Decleir. Familiefilm over de negenjarige Finn die liever muziek maakt dan dat hij buiten speelt. Onderdeel Kristallen Beer-competitie (filmfestival Berlijn).

Jeugdfilm Finn van Frans Weisz 
Voorlaatste film van Frans Weisz met Daan Schuurman en Jan Decleir. Familiefilm over de negenjarige Finn die liever muziek maakt dan dat hij buiten speelt. Onderdeel Kristallen Beer-competitie (filmfestival Berlijn).

Bron: EYE