Blikvangers filmfestival: makers van de toekomst

Maandag 12 februari 2018 opent bioscoop ’t Hoogt in Utrecht haar deuren voor een nieuwe generatie aan jonge filmmakers. Alumni van HKU-opleidingen Audiovisual Media, Image and Media Technology en Animatie presenteren met gepaste trots hun afstudeerprojecten.

“Met dit festival bouwen we de brug tussen de professionele industrie en filmmakers van de toekomst,” laat Wiendelt Hooijer, HKU-studieleider Audiovisual Media weten. “Wat het festival uniek maakt is dat het programma van dit jaar enorm divers is. Er worden naast prachtige verhalen ook een groot aantal maatschappelijke vraagstukken behandeld.”

Tijdloze onderwerpen als klimaatverandering (Maar Als Iedereen Zo Denkt), dementie (Uit de Tijd) en euthanasie (Morfine) spelen een grote rol in de afstudeerfilms. Daarnaast spelen ook de grote nieuwsitems van het afgelopen jaar een grote rol. Denk bijvoorbeeld aan de #metoo-discussie (Een Goeie Jongen), de oorlog tegen terreur (Lone Wolf) en het wereldwijde genderdebat (Van Mars en Venus, Sisca). Ook is het festival rijk aan talloze persoonlijke verhalen (Safta Judith, Mijn Broeders Hoeder, Het Gesprek…).

Naast tal van films is er in de foyer ook de installatie Urban Complex te zien waar bezoekers door middel van projectie worden meegezogen in de dagelijkse sleur van een stad die nooit slaapt.

“Behalve films kijken geeft het Blikvangers Filmfestival ook de mogelijkheid om te praten met de kersverse makers over hun project en hun toekomst,” laat Hooijer weten.

Meer informatie over de documentaires, fictiefilms en animaties die te zien zullen zijn op het festival is te vinden op de website. Hier vind je ook de tijdsplanning van de dag. Toegang voor het festival is alleen voor pers en professionals uit de Nederlandse filmindustrie. Mocht u geen uitnodiging hebben ontvangen, maar wel willen langskomen, laat het dan weten via info@blikvangersfilmfestival.nl.

Bron: Blikvangers Filmfestival