Nu in EYE

Regisseur Frans Weisz en acteur Géza Weisz zijn donderdagavond te gast bij de vertoning van hun verfilming van Remco Campert’s gelijknamige roman Het leven is verrukkelluk.

Vanaf 8 februari ruimt EYE de zalen in voor het programma Filmen is verrukkelluk rond de films van Frans Weisz, een van Nederlands belangrijkste filmmakers van de afgelopen vijftig jaar. Bij veel voorstellingen is Weisz samen met acteurs en crew aanwezig.

Premièreweek: Het leven is verrukkelluk 
Nieuwe film van Frans Weisz met o.a. Géza Weisz, Romy Lauwers, Reinout Scholten van Aschat en Willeke van Ammelrooy. Donderdagavond met nagesprek met Frans en Géza Weisz. Zaterdagavond met Engelse ondertitels.

IFFR Live: films met live Q&A’s uit R’dam 
Geen tijd om naar het International Film Festival Rotterdam te gaan? Dit weekend drie films met een simultane première en live Q&A uit R’dam op het filmdoek in EYEAmateursNina en La Holandesa van Marleen Jonkman.

Eyeshadow: True Romance + Délage 
Eyeshadow presenteert elke maand moderne klassiekers met na afloop live optredens. Zaterdag True Romance (1993) van Tony Scott en optreden van Délage and the Togetherness. Inleiding Ronald Simons (EYE).

Cinema Concert: Fiaker Nr. 13 
Stille filmklassieker (1926) van Michael Curtiz, toen nog Mihály Kértész, voor zijn vertrek naar Hollywood. Hij maakte later vele ‘talkies’ waaronder klassieker Casablanca. Met live piano begeleiding door Hilde Nash.

MovieZone Talent Day nu ook op IFFR 
De bekende talent day van MovieZone in EYE breidt uit met een editie tijdens het International Film Festival Rotterdam, aanstaande zondag. Op het programma staan workshops acteren en scenario en een masterclass regie.

Cinemini: Het kind van de Gruffalo (2+) 
Het kind van de Gruffalo gaat op zoek naar de Grote Gevaarlijke Muis. Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er de Cinemini. Voor kinderen van 2 tot 6 is er zondagochtend film en spel in een lichtlandschap.

Bron: EYE
Beeld: still uit Het leven is verrukkelluk (Frans Weisz, 2018)