Wedstrijdprogramma CinemAsia bekend

Acht films dingen mee voor Beste Film, Beste Regie en Beste Acteur tijdens de 11de editie van het Nederlandse pan-Aziatische film festival CinemAsia Film Festival.

De prijzen voor Beste Regie en Beste Acteur worden dit jaar voor het eerst uitgereikt. Het festival wil zo de creatieve excellentie van filmmakers eren en de grote poule van acteertalenten uit Azië meer bekendheid geven onder het Europese publiek.

Onder de artistieke leiding van Festival Directeur Maggie Lee worden dit jaar gerenommeerde en opkomende filmmakers voor het Competitie Programma uitgenodigd, die maximaal drie feature films gerealiseerd hebben. CinemAsia kiest er bewust voor om naast opkomende, onafhankelijke filmmakers ook makers van kwalitatief hoogwaardige mainstream films een platform te geven in het Competitie Programma. Individueel staan de films voor cinematografische en artistieke visie.

Jury
De jury is samengesteld uit bekende vertegenwoordigers van de Aziatische en Nederlandse film industrie, de winnaars van de competitie worden tijdens de afsluitingsceremonie op zondag 11 maart bekend gemaakt. De acht competitie films komen dit jaar uit Hong Kong, Indonesië, Japan/Myanmar, Zuid-Korea, Taiwan, Thailand en de Filippijnen.

1. “1987: When the Day Comes” van JANG Joon-hwan (Korea)
2. “Bad Genius” van Nattawut POONPIRIYA (Thailand)
3. “The Great Buddha+” van HUANG Hsin-Yao (Taiwan)
4. “In Your Dreams” van TAM Wai-Ching (Hong Kong)
5. “Passage of Life” van Akio FUJIMOTO (Japan)
6. “Please/Care” van Giancarlo ABRAHAN (Filippijnen)
7. “Posesif” van EDWIN (Indonesië)
8. “The Seen and Unseen” van Kamila ANDINI (Indonesië)

Bekijk hier het overzicht van de compititiefilms 2018.

Bron: Biosagenda