Nu in EYE

Brigitte Bardot is terug in EYE. Ze speelt een hoofdrol in Jean-Luc Godard’s Le mépris, één van de vijf Godard-klassiekers die te zien zijn naar aanleiding van de première van de speelfilm Le Redoutable, waarin Louis Garrel op fenomenale wijze gestalte geeft aan een ontredderde Jean-Luc Godard, op zoek naar inspiratie.

Première Le Redoutable over Godard 
Nieuwe film van Michel Hazanavicius (The Artist) over Jean-Luc Godard. Gouden Palm-competitie (filmfestival Cannes).

Vijf klassiekers van Jean-Luc Godard 
Bij de première van Le Redoutable zijn vijf digitaal gerestaureerde klassiekers van Jean-Luc Godard te zien: Le mépris met Brgitte Bardot, Masculin fémininVivre sa vie, Deux ou trois choses que je sais d’elle en La Chinoise

Cinema Egzotik: ‘Winter is Coming’ 
Regisseur Martin Koolhoven en programmeur Ronald Simons presenteren de digitale 4K-restauratie van The Great Silence (IT/FR 1968) van Sergio Corbucci en de 70mm-versie van Nils Gaup’s Pathfinder (NO 1987).

Shoes met inleiding Jane Gaines 
Cinema Concert met live pianobegeleiding door Martin de Ruiter (EYE) bij de gerestaureerde stille filmklassieker Shoes (VS 1916) van Lois Weber. Inleiding door Jane Gaines, professor Film Studies aan de Columbia University

Shortcutz Amsterdam Annual Awards 
Te gast op de 5e editie o.a.: Jan Harlan, Willeke van Ammelrooy, Gareth Wiley, Maryam Hassouni en Egbert-Jan Weeber. Heddy Honigmann ontvangt de Shortcutz Career Award. Presentatie: René Mioch.

Eddo Hartmann Goes to North Korea 
Fotograaf Eddo Hartmann in gesprek met Anna Abrahams (EYE on Art), hij legt de Noordkoreaanse stad vast als een decor, met de inwoners als figuranten. Met vertoning Comrad Kim Goes Flying (2012) uit Noord-Korea.

World Masters of Projection Mapping 
T/m 9 februari zijn elke dag tussen 7.00-9.00 en 17.00-23.00 uur spectaculaire 3D-projecties te zien op EYE als onderdeel van Amsterdam Light Festival. Elke vier dagen is een ander werk te zien van verschillende kunstenaars.

Bron: EYE