Heddy Honigmann ontvangt de Shortcutz Amsterdam Career Award

Tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards op zondag 21 januari zal HEDDY HONIGMANN de Career Award in ontvangst nemen voor haar bijdrage aan de Nederlandse film. Hierbij wordt ook een retrospectief van Honigmann’s werk vertoond.

Het is al de vijfde keer dat Shortcutz Amsterdam een Career Award uitreikt. Voorgaande jaren hebben George Sluizer, Jos Stelling, Rutger Hauer en Pieter Kuijpers de Award in ontvangst genomen.

Hoewel de focus ligt bij het promoten van nieuw talent, erkent Shortcutz Amsterdam met deze Award ook de relevantie van ervaren filmmakers. De Career Award is bedoeld om de professionals die de nieuwe filmgeneratie hebben geïnspireerd te bedanken.

Heddy Honigmann is een van de filmmakers die dit jaar een toespraak zal geven tijdens de ceremonie. Bevestigde gasten tot nu toe:

JAN HARLAN – producer of the late Stanley Kubrick (Full Metal Jacket, The Shining);
WILLEKE VAN AMMELROOY– actress (Antonia, Ciske de Rat);
BERO BEYER – IFFR director and producer (Atlantic, Paradise Now);
GARETH WILEY– producer (Match Point, Vicky Cristina Barcelona);
MARYAM HASSOUNI – actress (Dunya & Desie, Offers);
ATE DE JONG – director (Highway to Hell, Drop Dead Fred);
MEA DOLS DE JONG – director (If Mama Ain’t Happy, Nobody’s Happy, Nettiquette)

Emmy Winnaar RENÉ MIOCH is de co-host van het evenement.

Naast het geven van een toespraak, reiken de sprekers ook Awards uit in de volgende 11 categorieën: Best Film, Best Screenplay, Best Cinematography, Best Director, Best Actress, Best Actor, Best Edit, Best Documentary, Best Experimental, Best Animation, en de Audience Award.

Bekijk hier de volledige lijst van genomineerden: www.shortcutzamsterdam.com/5th-shortcutz-amsterdam-annual-awards.

Dit jaar zal er ook een AFTER PARTY worden georganiseerd ter ere van het 5-jarige bestaan van Shortcutz Amsterdam! Vanaf 23:30 is iedereen welkom in het EYE-café om z’n dansmoves te laten zien. Acteur en DJ EGBERT-JAN WEEBER zorgt voor de muziek!

Wat houdt de Shortcutz Amsterdam Annual Awards in?
Tijdens de Shortcutz Amsterdam Annual Awards worden Awards uitgereikt in 11 verschillende categorieën. De genomineerden zijn gekozen uit de selectie korte films die het afgelopen jaar zijn gescreend tijdens een van de wekelijkse Shortcutz-sessies. Daarnaast worden professionele filmmakers die hebben bijgedragen aan de Nederlandse film erkent.

De Shortcutz Amsterdam Annual Awards vindt dit jaar plaats in het EYE film museum te Amsterdam.

Bekijk de onderstaande links voor meer informatie: www.shortcutzamsterdam.com/5th-shortcutz-amsterdam-annual-awards en www.shortcutzamsterdam.com/aboutsec/

Belang van de Ceremonie
Het doel van de Shortcutz Amsterdam Annual Awards is om het werk van nieuw Nederlands filmtalent te promoten. Daarnaast is het een goede plek om ideeën uit te wisselen met ervaren filmmakers en een netwerk op te bouwen. Het evenement stimuleert de ontmoeting tussen professionals en nieuw talent door deze te laten samenkomen op een leuke, informele manier.

De kaartverkoop voor de Annual Awards is maandag van start gegaan dus bestel je kaarten snel op www.eyefilm.nl.