Kunsten ’92 roept op tot actie Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart aanstaande vinden de Gemeenteraadsverkiezingen plaats. Kunsten ’92 heeft verschillende initiatieven in gang gezet om te zorgen dat gemeenten kunst, cultuur en erfgoed een integrale en prominente plek in hun beleid geven.

Niet alleen hebben zij input voor de verkiezingsprogramma’s geleverd, ook organiseren zij op 2 februari a.s. de Verkiezingsconferentie Cultuur & Gemeenten in Leeuwarden. En tenslotte zijn zij aangehaakt bij het programma “Cultuur deel je”, dat het LKCA speciaal in het kader van de Gemeenteraadsverkiezingen heeft ontwikkeld.

Flyers cultuur en erfgoed met concrete beleidspunten
In het voorjaar van 2017 heeft Kunsten ’92 zowel een flyer voor cultuur als een flyer voor erfgoed opgesteld. De flyers bevatten elk vijf concrete punten voor de verkiezingsprogramma’s, die op dat moment werden geschreven. Wat betekenen kunst en cultuur voor een gemeente? Welke punten kunnen aankomende en zittende gemeenteraadsleden en wethouders in de 388 gemeenten van Nederland meenemen in hun programma en in de campagne? Deze concrete handvatten zijn in juni 2017 aan alle fractievoorzitters van alle partijen in de Nederlandse gemeenten gemaild.

Nu de verkiezingsprogramma’s gereed zijn, kunnen de agendapunten goed worden ingezet tijdens de campagnes, die nu zullen losbarsten, en daarna bij de vorming van de collegeakkoorden. Wij roepen culturele organisaties (en anderen) en de lokale politiek op om met elkaar, met deze punten in de hand, het gesprek aan te gaan over de waarde van kunst en cultuur.

Lees via deze LINK de flyer ‘Cultuur werkt voor de gemeente’
En via deze LINK de door het Erfgoedplatform van Kunsten ’92 opgestelde flyer ‘Erfgoed werkt voor uw gemeente’.

Lees HIER meer over Verkiezingsconferentie en HIER meer over de “Cultuur deel je”-campagne!

Bron: Kunsten ’92