Nu in EYE

De tentoonstelling rond de Deense kunstenaar Jesper Just is dagelijks te bezoeken van 10.00 – 19.00, de Museumkaart is geldig. …audio­visuele totaalervaring, waarin de bezoeker fysiek wordt meegevoerd – van het ene naar het andere werk dat zich naadloos in het gebouw voegt… (Het Parool)

Première You Were Never Really Here 
Nieuwe film van Lynne Ramsay (We Need to Talk About Kevin). Gouden Palm-competitie (Cannes); Best Screenplay Award en Best Actor Award: Joaquin Phoenix. overtuigend… explosief…verbluffend (***** De Filmkrant).

Première A Ciambra 
Nieuwe film van Jonas Carpignano (Mediterranea), geproduceerd door Martin Scorsese. Winnaar Label Europa Cinema (Cannes). een van de betere straatcastings uit de Italiaanse filmgeschiedenis (Filmkrant)

Première Bar Bahar 
Een vrijgevochten advocate, een lesbische dj en een vrome moslima delen een appartement in Tel Aviv. Sprankelend portret.. …mooi…subtiel…verfrissende, eigentijdse feministische film…krachtig… (**** De Filmkrant)

Erkka Nissinen & Nathaniel Mellors 
Xander Karskens (Cobra Museum) vertelt in EYE on Art over het werk en de drijfveren van Erkka Nissinenen (1975) en Nathaniel Mellors (1974) met live Skype-interviews met de makers en een selectie van hun films.

Cinemini: De Gruffalo (2+) 
Speciaal voor peuters, kleuters en hun ouders is er de Cinemini met film en spel. De Gruffalo gaat over een kleine muis die op zoek is naar eten. De muis verzint een eng dier, ‘de Gruffalo’, om de andere dieren af te schrikken.

Kaurismäki’s The Match Factory Girl 
In vervolg op het retrospectief ‘The Essential Aki Kaurismäki’ blijft de digitaal gerestaureerde Kaurismäki-klassieker The Match Factory Girl nog te zien. Een gortdroge tragikomedie en smartlap ineen.

Bron: EYE
Beeld: Intercourses (2013, Jesper Just)