Oproep beeldarchief – Filmacademie 60 jaar

De Filmacademie doet een oproep aan alle oud-studenten om hen te voorzien van foto’s voor het beeldarchief.

Lees hieronder de oproep:

Beste oud-student,

In 2018 bestaat de Nederlandse Filmacademie 60 jaar. In dat kader zullen in de herfst van volgend jaar enkele feestelijke activiteiten plaats vinden.
Met het oog op het jubileum willen we ons beeldarchief uitbreiden. In de loop der jaren zijn er door studenten en medewerkers vele foto’s gemaakt van hun tijd op de Filmacademie: klassenfoto’s, setfoto’s, groepsfoto’s, foto’s van onderwijssituaties, enzovoorts.

Hierbij doen we een oproep om in je archief of in je schoenendozen te duiken en ons te voorzien van de foto’s die jullie gemaakt hebben op de Filmacademie en die je geschikt acht voor ons beeldarchief.

We willen een deel van deze beelden gebruiken om ze te publiceren op onze website, zodat men een mooie indruk kan krijgen van het bruisende leven van 60 jaar Filmacademie. Uiteraard worden de foto’s in een kader geplaatst en voorzien van verhelderende teksten.

Hou er dus rekening mee dat de foto’s openbaar (kunnen) worden gemaakt.

Veel foto’s zijn wellicht niet gedigitaliseerd. In dat geval kun je ons de foto’s eventueel geprint opsturen en zorgen wij, na selectie, voor een digitale kopie. De foto’s worden uiteraard na gebruik retour gestuurd. Je kunt foto’s opsturen naar:

Nederlandse Filmacademie, t.a.v. Ernie Tee
Markenplein 1, 1011 MV Amsterdam.

Mochten de foto’s digitaal beschikbaar zijn, kunnen ze worden gemaild naar: ernie.tee@ahk.nl.

Vermeld tenslotte graag wie er op de foto’s staan en wie ze heeft gemaakt. Dat is voor ons niet altijd makkelijk te achterhalen.

Alvast hartelijke dank!

Bron: Nederlandse Filmacademie