Nu in EYE

Alles een kwart slag draaien. Dat is wat de internationaal furore makende Deense kunstenaar Jesper Just (1974) doet. Wie zegt dat die mooie vrouw in een rolstoel invalide is? Of dat de Eiffeltoren in Parijs staat?

Vanaf aanstaande zondag: reusachtige bewegende stillevens, klemmende vragen. Het grote gebaar, het doorwerkte detail. Kijken is beleven in de spectaculaire totaalervaring van Jesper Just. Op dinsdagavond (19 december) is Jesper Just te gast voor een Artist Talk o.l.v. Jaap Guldemond (Director of Exhibitions / Curator).

Première On Body and Soul, Gouden Beer 
De Hongaarse film- en documentairemaker Ildilkó Enyedi regisseerde een melancholisch-komische vertelling over de aarzelende liefde tussen twee verlegen collega’s. Winnaar van de Gouden Beer (filmfestival Berlijn).

Voorpremière Bar Bahar met Q&A en feest
Met Q&A regisseur Maysaloun Hamoud en afterparty in de Tolhuistuin, Hamoud komt draaien. De eerste 150 bezoekers die een combiticket film+feest kopen hebben gratis toegang tot de afterparty met gratis drank en hapjes.

Voorpremière Wonder Wheel (W. Allen) 
Voorpremière van Woody Allen’s nieuwe film met Justin Timberlake, Kate Winslet en Jim Belushi. Zon, zee, carrousels en gangsters. Vooraf een inleiding door Tracy Metz (journalist en directeur van John Adams Institute).

The Essential Aki Kaurismäki 
Komende week o.a. inleidingen bij I Hired a Contract Killer door Saakje Bakker, ‘faalkundige’ van het Instituut voor Faalkunde, The Match Factory Girl door socioloog Olga Sezneva (UvA) en Juha door kenner Jari Einiö.

Voorpremière serie The Bridge 4 met Q&A 
De top-crimireeks The Bridge begint aan haar laatste seizoen. Speciale voorpremière van de eerste twee afleveringen van seizoen 4, met op de rode loper hoofdrolspelers Sofia Helin en Thure Lindhardt.

Cinema Egzotik: A Shane Black X-mas
Veel actie, gedoseerd geweld en gevatte oneliners: de mix waarmee scenarioschrijver Shane Black furore maakte in Hollywood. De man achter Lethal Weapon regisseert zelf ook, getuige het bitterkomische Kiss Kiss Bang Bang.

Première jeugdfilm Rita en Krokodil 
Tot de verbeelding sprekende verhaaltjes voor de allerjongste bioscoopbezoeker (2+). De animaties zitten vol met grappige kleurrijke details en muzikale fragmenten. Iedere aflevering neemt je mee in de wereld van Rita.

Bron: EYE
Beeld: Intercourses, 2013, Copyright © Jesper Just 2013
Courtesy Galleri Nicolai Wallner, Copenhagen; Galerie Perrotin, Paris