Veelbelovende filmmakers geselecteerd voor MADE IN AMSTERDAM

Twee Amsterdamse filmprojecten zijn geselecteerd voor MADE IN AMSTERDAM TALENT. Beide ontvangen een bijdrage van €4.000,-.

MADE IN AMSTERDAM is een label dat jaarlijks met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst jonge Amsterdamse filmmakers oproept om hun waanzinnige filmplannen op te sturen. De  jury, bestaande uit Maarten van der Ven, Camiel Schouwenaar en Esther Rots, selecteerde deze editie de projecten NIGHTINGALE en SEKS TELEFONISTE.

Kelly van Binsbergen, regisseur van SEKS TELEFONISTE, in haar plan: ‘Ik ben een filmmaker, en een sekstelefoniste. Puur voor het geld. Tot ik hem aan de lijn kreeg.’ In samenwerking met Martijn van Veen presenteert de beginnende maker een scenario waarbij ze de haat-liefde verhouding met sekstelefonie blootlegt.

NIGHTINGALE, een filmplan van Jasper de Bruin en Tim Koomen, is een korte horrorfilm waar gespeeld wordt met slachtofferrollen binnen de zorgsector. De jury: ’We zijn benieuwd hoe Jasper en Tim hun verhaal op beeld gaan vastleggen. Als het zover is, wij zitten op de eerste rij.’

Beide films ontvangen de bijdrage wanneer er in ieder geval eenzelfde bedrag gecrowdfund wordt. De crowdfunds zullen plaatsvinden in 2018. CineCrowd, het Amsterdamse Fonds voor de Kunst en de jury zien erg uit naar het resultaat van deze twee veelbelovende projecten. ‘Het is inspirerend om te zien hoeveel nieuw talent er is in Amsterdam, een mooie belofte voor de toekomst’ aldus Floris Parlevliet, artistiek leider van Cinecrowd.

Bron: Cinecrowd