Reminder: uitnodiging DDG avond 11 december – Fix it in Prep

NBF-leden zijn van harte welkom op de komende DDG avond op 11 december over special effects. Lees hieronder de uitnodiging.

Dat visual effects aan filmmakers ongekende mogelijkheden bieden, is algemeen bekend, maar wat visual effects (VFX) precies zijn en hoe ze in de praktijk kunnen worden toegepast, is voor veel mensen toch nog onbekend terrein.

VFX supervisors Hans van Helden (Filmmore, EP2C) en Dennis Kleyn (Planet X), beiden bestuursleden van de NVX (Nederlandse Vereniging van Visual Effects Professionals) geven op 11 december in Het Ketelhuis aan leden van de DDG en andere bezoekers een masterclass over VFX.

Na een grondige, maar laagdrempelige introductie over de basis van VFX, zal regisseur en DDG-lid Margien Rogaar met Hans en Dennis in gesprek gaan over hoe visual effects in de praktijk kunnen worden toegepast en hoe het voor bijvoorbeeld regisseurs (zowel fictie als documentaire) een directe verbreding van hun ‘toolset’ kan zijn. Aan de hand van echte productievoorbeelden zullen zaken worden aangehaald zoals de vertaling van script naar VFX, het beste moment -en de optimale manier- om VFX in je productie te betrekken en algemene leidraden voor kosten en besparingen.

Geïnteresseerd om er maandag 11 december bij te zijn? Meld je komst dan hier. Introducees zijn van harte welkom.

Na afloop nodigen we iedereen graag uit voor een Kerstborreltje.

Waar: Bioscoop Het Ketelhuis
Wanneer: maandag 11 december
Aanvang: 20.00 uur
Toegang: gratis

Bron: DDG