Reminder: MovieZone Talent Day voor jong filmtalent in EYE

Jongeren die gek zijn van film kunnen zaterdag 16 december terecht in EYE bij de MovieZone Talent Day.

Jongeren die dromen van een carrière in de filmwereld zijn ook dit jaar weer welkom op de MovieZone Talent Day in EYE Filmmuseum. Ze ontmoeten andere jonge filmfans en beginnende makers uit het hele land, kunnen vragen stellen aan professionals, feedback krijgen op zelfgemaakte films en meedoen in workshops.

Masterclass Rolf Dekens
Cameraman Rolf Dekens – Director of Photography van bekende films als Oorlogsgeheimen, Pizzamaffia en Wiplala – geeft een masterclass over wat je allemaal kunt doen met licht, kleur, close-ups en beweging. Ook vertelt hij over de bijzondere samenwerking van regisseur en cameraman en over zijn eigen geschiedenis in de film. Dekens was cameraman voor verschillende jeugdfilms, korte films, TV-series (Voetbalvrouwen) en lange speelfilms. Hij werkte vaak met regisseur Tim Oliehoek en draaide ook een aantal van Roel Reiné’s Amerikaanse producties.

Lunchen met de professionals
Tijdens de lunch beantwoorden acteurs – en tevens hosts van de dag – Ko Zandvliet en Jonas Smulders, regisseurs Max Porcelijn en Shady El-Hamus, scenarioschrijver Vincent van Zelm en documentairemaakster Shamira Raphaella alle vragen die de jongeren hebben. Wie nieuwsgierig is naar het commentaar van deze vakmensen op een eigen gemaakte film of scenario stuurt zijn materiaal naar info@moviezone.nl.

Workshop spelregie
Shady El-Hamus (Mouna’s Kitchen) laat met Jonas Smulders zien wat er allemaal komt kijken bij het aansturen van acteurs. De Workshop spelregie demonstreert hoe je een acteur tot bloei laat komen: hoe kan hij de woorden uit het script vertalen in geloofwaardig spel?

IDFA Workshop documentaire
Documentairemaakster Shamira Raphaella demonstreert verschillende interviewtechnieken en benaderingen. Hoe krijg je een hoofdpersonage aan het praten en zorg je dat die de dingen vertelt die jij wil filmen? Raphaella’s film Lenno & de maanvis werd onlangs onderscheiden met de Kids Doc Prijs van het IDFA.

Prijzen
Kaartjes zijn (online) verkrijgbaar à € 12,50 (aan de kassa € 13,-), de lunch is inbegrepen. Voor CJP-pashouders: € 10,- online en aan de kassa €10,50.

Over MovieZone
MovieZone is onderdeel van EYE en biedt jongeren van 12 tot 21 jaar de mogelijkheid om zich in alle aspecten van film te verdiepen. MovieZone laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen. Zowel online als offline brengt MovieZone jong filmtalent met elkaar én met filmprofessionals in contact.

De MovieZone Talent Day wordt georganiseerd in samenwerking met de Nederlandse Filmacademie, Kunstbende en IDFA. Fonds 21 is hoofdbegunstiger van MovieZone.

Bron en beeld: EYE