Filmposterwinkel Cine Qua Non in december te bezoeken!

Nog op zoek naar een mooi kerstcadeau? In december kan je de beroemde filmposterwinkel Cine Qua Non bezoeken aan het Waterlooplein.

Cine Qua Non is een eclectisch rariteitenkabinet van papierwerk uit vervlogen tijden. Van filmstills, tot originele en herdruk filmposters, zwart-wit portretten, vintage magazines, ansichtkaarten, lobby cards, filmboeken en art house dvd’s.

De bijzondere collectie is een verzameling die de eigenaar destijds in 35 jaar tijd heeft opgebouwd in de iconische winkel in de Staalstraat in Amsterdam. Door omstandigheden moest de winkel sluiten. Het voormalig personeel van Cine Qua Non heeft de collectie overgenomen zodat dit belangrijk stukje cultuur niet verloren gaat. Niet in de laatste plaats omdat zulke bijzondere winkeltjes verdwijnen uit de stad en daarbij zelf heel gelukkig worden van de culturele schatkamer. Sindsdien is Cine Qua Non een nomadische winkel met een online thuishaven.

Brigitte Bardot, Audrey Hepburn, Bob Dylan, Jayne Mansfield, Sophia Loren, Louise Brooks en Clint Eastwood: een greep uit de duizenden supersterren die het pop-up winkeltje de hele maand december sieren. Cine Qua Non is 60 jaar film, theater en muziek geschiedenis op twintig vierkante meter. De perfecte plek voor Sinterklaas en Kerstcadeau’s en bovendien een unieke winkel (en ervaring) in Nederland. Wij nodigen jullie dan ook uit een kijkje te komen nemen in de pop-up shop, de hele maand december geopend in Amsterdam.

Cine Qua Non heeft ook een online webshop. Bekijk deze hier!

Bron: Cine Qua Non