Gouden Film voor Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer

Familiefilm Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer heeft de Gouden Film status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de film, sinds de release op 12 oktober, in de bioscoop gezien. Vanavond overhandigde Testpiet de award feestelijk aan Sinterklaas, tijdens De Club van Sinterklaas Live.

De Gouden Film wordt uitgereikt door het Nederlands Filmfonds en het Nederlands Film Festival in samenwerking met L’OR ESPRESSO, hoofdsponsor van het Nederlands Film Festival. Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is de veertiende film die dit jaar de Gouden Film status behaalt.

De tienjarige Bloem is helemaal gek op het paard van Sinterklaas. Wanneer ze na verschillende pogingen Sinterklaas zo ver krijgt dat ze op zijn paard mag rijden gebeurt er iets verschrikkelijks. Tijdens een ritje buiten het kasteel verliest Amerigo zijn magische hoefijzer. Het paard van Sinterklaas heeft geen normale hoefijzers, maar één gouden hoefijzer. Zonder dit magische hoefijzer kan Amerigo de daken niet op. Sinterklaas wil zijn Pieten niet ongerust maken en start samen met Bloem een zoektocht. Zouden ze het hoefijzer op tijd vinden of kan pakjesavond dit jaar niet door gaan…

Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer is geregisseerd door Aram van de Rest. Het scenario is in handen van Gerben Hetebrij en Sander de Regt. Rollen zijn voor Wilbert Gieske, Anna-Sophie Kummer, Mike Weerts, Melody Klaver, Vincent Visser, Beryl van Praag, Anouk de Pater, Joke Bruijs, Andy Peelman, Job Bovelander, Gerard Cox, Walter De Donder, Jaak Van Assche en Wendy Brouwer.

De film is geproduceerd door Tom de Mol Productions (The Hitman’s Bodyguard, 100% Coco, Renesse, Brasserie Valentijn) en is tot stand gekomen met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds. Sinterklaas & Het Gouden Hoefijzer wordt gedistribueerd door Dutch FilmWorks en is te zien in 143 bioscopen.

Film Awards
De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron: Nederlands Film Festival