Nu in EYE

Nog geen bezoek gebracht aan de hypnotiserende filminstallaties van Apichatpong Weersethakul en Cao Guimarães? De komende twee zondagen zijn er rondleidingen door de tentoonstelling georganiseerd. Aanvang 14.00 en kaarten zijn verkrijgbaar bij de balie (gratis voor bezoekers tentoonstelling). Volgende week woensdag in het bijbehorende filmprogramma: Otto van Cao Guimarães.

Première David Lynch: The Art Life
Documentaire met regisseur David Lynch over de periode tot zijn eerste grote hit Eraserhead. De digitale 4K-restauratie van Eraserhead is vanaf donderdag ook in de landelijke bioscopen te zien en komt t.z.t. ook naar EYE.

Premières Insyriated en De rode ziel
Premières van de speelfilm Insyriated van Philippe van Leeuw en de documentaire De rode ziel van Jessica Gorter. Word vriend en ontvang een vrijkaart voor de EYE-Society avond met Insyriated, inleiding & borrel (28/11).

T/m zondag: IDFA in EYE, o.a.: Spielberg
Met o.a. documentaire over Steven Spielberg, The Battle of Algiers, a Film Within History over de legendarische film, klassieker The Gleaners and I van Agnès Varda, IDFA Junior en voorpremières The Last Fight en Human Flow.

Amsterdam Art Weekend in EYE
I.s.m. IDFA, het Prins Claus Fonds en EYE: DocLab Live: Bloodless – Guided by the Ghost of a Korean Sex Worker, Rabih Mroué – Sand in Eyes, Rafaël Rozendaal – Artist Talk, Human Nurture, Get the Picture en Set in Motion.

EYE on Art: Pat O’Neill te gast
Pat O’Neill – Master of the Avantgarde: zeldzame vertoning van O’Neill’s korte films gevolgd door zijn meesterwerk Water and Power (1989), over de industrialisatie en verwoestijning rond Los Angeles. Met Q&A Pat O’Neill.

Voorpremière On Body and Soul met Q&A
De Berlinale-jury, onder leiding van Paul Verhoeven, bekroonde On Body and Soul van de Hongaarse regisseur Ildikó Enyedi met de Gouden Beer. Voorpremière met Q&A regisseur o.l.v. Clementine van Wijngaarden (VARA).

Vele hemels boven de zevende met Q&A
Voorpremière met nagesprek met regisseur Jan Matthys en auteur Griet Op de Beeck op wiens debuutroman de film is gebaseerd. Met na afloop een hapje en drankje. …indrukwekkend acteerwerk… (De Filmkrant).