Diverse selectie bij korte film-traject De Ontmoeting

De Ontmoeting (het financieringstraject voor nieuwe filmmakers) maakte dinsdag de selectie van de derde editie bekend.

Uit de inzendingen hebben realisatiepartners Submarine Channel, VPRO Dorst, 3LAB, Corrino en NL Film vijf plannen geselecteerd. De films zullen in het najaar van 2018 in première gaan. De films die gerealiseerd werden tijdens de eerste twee edities gingen in première tijdens het Nederlands Film Festival. Ook zijn de films te zien in verschillende filmtheaters en op filmfestivals in binnen- en buitenland.

De geselecteerde projecten zijn SO MANY THINGS van Nina Badoux (onder begeleiding van Corrino), ONGELUKJE van David Cocheret (onder begeleiding van 3LAB), HOU VAST van Bart Schrijver (onder begeleiding van NL Film), MANFRED PUMPKIN BREAD van Gatze Zonneveld (onder begeleiding van Submarine Channel) en KOOP EEN NIEUWE van Marie-Anne Faustinelli (onder begeleiding van VPRO Dorst).

Projectleider van De Ontmoeting Sacha Gertsik: “Ook deze editie hebben onze partners voor zeer gevarieerde films gekozen. We zijn zeer verheugd dat daardoor weer zeer diverse makers de kans krijgen om een film te realiseren.”

Germen Boelens (Corrino): “Gelijkwaardigheid en gelijke kansen voor vrouwen en mannen is vanzelfsprekend, maar nog niet gerealiseerd. So Many Things; een gelaagd, krachtig en hedendaags portret over de rijkdom van emancipatie.”

Remco van Vlaanderen (Submarine Channel): “Het project van Gatze Zonneveld viel op tussen alle andere plannen. Het is een plan voor een 360 graden poppenfilm. De aanpak is vernieuwend en het portfolio van Zonneveld is zodanig overtuigend dat wij heel graag met deze maker dit avontuur aangaan. Ik denk dat we veel expertise in huis hebben om deze maker verder te kunnen helpen met dit project. Niet alleen vanuit Submarine Channel, maar ook vanuit de animatiestudio.”

Ruby Deelen (VPRO Dorst): “We kunnen echt niet wachten om te gaan werken met Marie-Anne en haar team! We hebben enorm veel zin om samen dit talent dit gekke, bijzondere en maatschappijkritische plan te gaan maken. Zij willen Nederlandse jongeren aan het denken zetten, iets dat wij ook heel graag doen bij DORST!”

Tom van Blommestein (NL Film): “Heerlijk brutaal!”

Sebastiaan Leeman (BNNVARA): “Ongelukje is een film waarbij je na het eerste beeld meteen benieuwd bent naar het einde. Ik kijk ernaar uit om met het team te gaan werken aan dit verhaal over een koppel in een benarde situatie.”

 

De Ontmoeting werd in 2015 geïnitieerd door crowdfunding platform CineCrowd en beroepsvereniging voor nieuwe film en televisiemakers VERS. De eerste twee edities werden mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Middels een serie films van maximaal zes minuten geeft De Ontmoeting nieuwe makers de kans om met de hulp van gevestigde partijen uit de film -en televisie industrie hun film te maken. In samenwerking met partners ondersteunt De Ontmoeting filmmakers tevens in het distributietraject. Zo krijgt Nederlands filmtalent meer publiek. Op zijn beurt krijgt het publiek meer nieuwe verhalen van eigenzinnige vertellers. Kijk voor meer informatie op ditisdeontmoeting.nl.

Bron: De Ontmoeting