EYE presenteert VR-film MovieZone op de filmset

Dankzij de virtual reality-film MovieZone op de filmset van EYE krijgt iedereen de mogelijkheid een kijkje op een echte filmset te nemen.

Tijdens Cinekid is de VR-film te zien in de VR-bios in het MediaLab. Na het festival krijgt deze educatieve VR-film een vaste opstelling in EYE Filmmuseum.

Voor veel filmliefhebbers is het de ultieme droom: een kijkje nemen op een echte filmset. Dat kan nu met de virtual reality-film MovieZone op de filmset, van het jongerenplatform van EYE Filmmuseum. De verwondering van VR gaat hand in hand met de magie van film. In deze VR-film sta je op de filmset: een acteur wordt aan touwen opgetakeld, de regisseur geeft zijn laatste aanwijzingen. Als je een van de sleutelfiguren – de regisseur, geluidsman, lichttechnicus en cameraman – enkele seconden aankijkt, geeft hij tekst en uitleg over zijn precieze taak op de set.

De VR-film is vandaag nog te zien in de VR-bios in het MediaLab van Cinekid. Daarna is deze permanent te zien in EYE Filmmuseum. Ook is de VR-film gratis te downloaden in de EYE VR-app (beschikbaar voor Android en iOS). In deze beknoptere versie volg je de werkzaamheden van de lichttechnicus.

MovieZone op de filmset is geproduceerd door Purple Pill in opdracht van MovieZone, het jongerenplatform van EYE Filmmuseum. De productie is mede mogelijk gemaakt door Fonds 21, hoofdbegunstiger van MovieZone.

Over MovieZone
MovieZone – onderdeel van EYE – biedt jongeren de mogelijkheid om zich in alle aspecten van film te verdiepen. Dat kan via de toegankelijke filmtips, achtergrondinformatie en online series op YouTube of door actief deel te nemen aan de MovieZone Jury’s, de redactie of workshops en masterclasses tijdens evenementen als de MovieZone Talent Day. Zowel online als offline brengt MovieZone jong filmtalent met elkaar én met filmprofessionals in contact. MovieZone laat jongeren hun filmtalent ontdekken en verder ontwikkelen. Alles over film. MovieZone.

Over Purple Pill
Purple Pill is een contentstudio gespecialiseerd in het schrijven, produceren en verspreiden van kwalitatief hoogstaande VR- en AR-projecten. Purple Pill ontwikkelt nieuwe software en technologieën en houdt zich bezig met het hele proces rondom de productie, van concept tot levering.

Bron: EYE