Vandaag begint LIFF 2017

Vanaf vandaag vindt het Leiden International Film Festival plaats. Lees hieronder welke tips de organisatie geeft!

MENASHE
Na het overlijden van zijn vrouw moet weduwnaar Menashe vechten voor het voogdijschap over zijn zoon. MENASHE werd opgenomen binnen de orthodox joodse gemeenschap in Brooklyn en is volledig Jiddisch gesproken. Scenarist/producent en vriend van het festival Alex Lipschultz is aanwezig bij de vertoningen op 29 en 30 oktober!

STRAWBERRY DAYS
Een zoete verrassing in het Nordic Watching programma: de jeugdliefde in STRAWBERRY DAYS. Tijdens een Zweedse zomer worden een Roemeense gastarbeider en de dochter van de baas verliefd op elkaar. Regisseur Wictor Ericsson is aanwezig bij de vertoningen op 28 en 29 oktober!

PERSON TO PERSON
Een groep excentrieke New Yorkers wordt gevolgd in PERSON TO PERSON, indie in de beste Woody Allen-traditie. Acteur Bene Coopersmith is op 28 en 29 oktober aanwezig om vragen te beantwoorden. En misschien draait hij zelfs wel nog wel wat obscure vinylplaatjes in de Stadsgehoorzaal…

VELE HEMELS BOVEN DE ZEVENDE
Na het grote succes van de debuutroman van Griet Op de Beeck, kon een verfilming niet uitblijven. Vijf personages vechten meer met zichzelf dan met elkaar, in dit bestaan dat belachelijk mooi en geweldig lastig is, allemaal tegelijk. Regisseur Jan Matthys is aanwezig op 4 en 5 november.

DAVE MADE A MAZE
Het kan de beste overkomen: je komt thuis van een weekendje weg en je vriend vertelt je dat hij vastzit in zijn zelfgemaakte kartonnen doolhof. Het overkomt Annie, die het doolhof betreedt voor een reddingsmissie, met alle gevolgen van dien… Hoofdrolspeelster Meera Kuhmbani is aanwezig op 30 en 31 oktober.

Bekijk het hele programma

Bron: LIFF