Nu in EYE

De tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães is dagelijks te bezoeken van 10.00 – 19.00 (gratis met Museumkaart). In het bijbehorende filmprogramma komende week: Cemetery of Splendour en Blissfully Yours van Weerasethakul, A alma do osso en O fim do sem film van Guimarães en Railway Sleepers van Sompot Chidgasornpongse.

Amsterdam Wildlife-regisseur Martin Melchers is vrijdagochtend in EYE voor een inleiding om de eerste voorstelling van de documentaire in de honderdste speelweek te vieren.

Drie premières en voorpremière jeugdfilm 
Vanaf komende filmweek: A Gentle Creature van Sergei Loznitsa, de geschilderde speelfilm over Vincent van Gogh Loving VincentWhite Sun van Deepak Rauniyar uit Nepal en een voorpremière van de jeugdfilm Draken en deuntjes.

Open dagen EYE Collectiecentrum 
Ter gelegenheid van de Werelddag voor Audiovisueel Erfgoed en Home Movie Day opent het EYE Collectiecentrum vrijdag en zaterdag de deuren. Met rondleidingen door het depot en restauratiedemonstraties.

Installatie ‘The Island of the Colorblind’ 
Fotograaf Sanne De Wilde reisde af naar het eiland Pingelap waar een groot deel van de bevolking kleurenblind is. Bezoek haar installatie en onderga hoe het is om kleuren op een andere manier te ervaren.

Cinema Egzotik: ‘Tomas Milian Night’ 
Hommage aan de dit jaar overleden acteur Tomas Milian. Met The Designated Victim (1971) van Maurizio Lucidi en Almost Human (1974) van Umberto Lenzi. Inleiding: regisseur Martin Koolhoven en Ronald Simons (EYE).

Eyeshadow: Less than Zero & Floris Bates 
Eyeshadow presenteert elke maand moderne klassiekers met na afloop live optredens. Zaterdag Less than Zero van Marek Kanievska en een optreden van muzikant Floris Bates. Met inleiding door Ronald Simons (EYE).

Cinema Concert: The Wind met Hilde Nash 
Stille filmklassieker (VS 1928) van Victor Sjöström met diva Lilian Gish. De strijd van een verfijnde lady van de Oostkust tegen de elementen van het Wilde Westen. Met live begeleiding op piano door Hilde Nash.

Voorpremière David Lynch: The Art Life 
EYE on Art presenteert de voorpremière van de documentaire over regisseur David Lynch. Met vooraf de korte Lynch-films The Grandmother en Six Men Getting Sick. Inleiding door EYE-programmeur Anna Abrahams.

Bron: EYE
Beeld: Da janela do meu quarto (Cao Guimarães, 2004) courtesy of the artist