Overzicht KLIK Amsterdam Animation Festival

Het Klik Amsterdam Animation Festival bestaat tien jaar en dat viert het van 17 t/m 22 oktober in EYE met een uitbundig programma. Het festival presenteert een selectie van recente korte en lange animatiefilms (fictie en documentaire), workshops en presentaties.

Daron Nefcy, de schepper van de Disneyserie Star vs. The Forces of Evil, geeft een masterclass. Nefcy is niet de enige gast. Ook aanwezig zijn, om maar een paar namen te noemen, Dorota Kobiela en Hugh Welchman van Vincent van Goghs schilderijenfilm Loving Vincent, en Akob Schud en Bin-Han To, de makers van de (twee) Roald Dahl-animatieverfilmingen Revolting Rhymes.

Het festivalthema dit jaar is Never Grow Up. Het stelt met korte en lange animatiefilms, compilaties en presentaties vragen over leeftijd en levensfasen. Zijn de opvattingen erover veranderd? Zo ja, wat betekent dat voor ons gedrag?

De Spaanse animatiefilm Wrinkles (Ignacio Ferreras) is één van de films in dit programma. Hij portretteert een groep ouderen die zich gevangenen voelen in een verzorgingshuis. Ook te zien in dit programma is Boy and the World (Alê Abreu), dat een beeld van de wereld schetst door de ogen van een jongetje.Wie behoefte heeft aan nostalgie kan terecht bij de presentatie van Han Peekel, de presentator van Wordt Vervolgd, een tv-programma in de jaren tachtig en negentig over strips en animatiefilms.

Ook kinderen worden niet vergeten. Zij kunnen kijken naar selecties van de beste korte animatiefilms. Ook is er voor hen een workshop stemmen in animatiefilms.

Meer informatie over het KLIK programma vind je hier.

Bron: De Filmkrant/KLIK