Dit zijn alle prijswinnaars van het Televiziergala 2017

Afgelopen donderdag won Zondag met Lubach de Gouden Televizier-Ring. Eva Jinek en Wilfred Genee zijn donderdagavond onderscheiden met de Zilveren Televizier-Ster 2017.

Het Nederlandse publiek verkoos het tweetal tot beste tv-presentatoren. Eva Jinek kreeg de prijs uit handen van Spoorloos-presentator Derk Bolt. Voetbal Inside-presentator Wilfred Genee kreeg de prijs van meervoudig winnares Chantal Janzen.

De andere twee genomineerde vrouwen waren Floortje Dessing en Geraldine Kemper. Beiden waren al drie keer genomineerd voor de Zilveren Televizier-Ster. Voor Eva Jinek was het de eerste nominatie in de categorie.
“Ik heb niets voorbereid, want als ik dat doe win ik niet,” zei Jinek. Ze dankte de KRO-NCRV dat ze zichzelf mag zijn en raadde ook mensen thuis aan om zichzelf te blijven. “Ik doe dit voor jullie, maar dat ik zoveel waardering krijg, is fantastisch.”

Zondag met Lubach won de felbegeerde Gouden Televizier-Ring. De satirische nieuwsshow won met 47 procent van de stemmen. Robert ten Brink reikte de prijs uit aan presentator Arjen Lubach.

Het regent prijzen tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala in Amsterdam. De talentenprijs ging naar Marieke Elsinga. De andere kanshebbers waren Anna Nooshin en Özcan Akyol.

Marieke Elsinga is momenteel te zien in Expeditie Robinson, het survivalprogramma dat in de race was voor de Gouden Televizier-Ring. Elsinga, afkomstig van Qmusic, werd bekend als opvolgster van Luuk Ikink bij RTL Late Night en gaat tegenwoordig regelmatig als verslaggeefster op pad voor RTL Boulevard.

De prijs voor beste acteur ging donderdag naar Jeroen van Koningsbrugge die in de series Smeris en Riphagen speelde. Angela Schijf won net als vorig jaar de prijs voor beste actrice voor haar rol in Flikken Maastricht.

De Gouden Stuiver ging dit jaar naar Brugklas.

Bron: Het Parool/Gouden Televizier-Ring