Nanouk Leopold regisseert een toneelstuk van Ingmar Bergman

Toneelgroep Amsterdam nodigt u uit voor het theaterregiedebuut van Nanouk Leopold: Uit het leven van marionetten.

Wat doet een weldenkende, succesvolle en schijnbaar gelukkig getrouwde man ertoe besluiten een jonge prostituee om te brengen die hij net heeft ontmoet? Deze verontrustende vraag vormt het uitgangspunt van één van Bergmans meest raadselachtige filmscenario’s.

In korte, indringende scènes vóór de moord ontstaat het beeld van modelburger Peter Egerman. Hij is verstrikt in een web van sociale verwachtingen, geweven door zijn vrouw Katarina, zijn moeder, zijn psychiater en vrienden. In hun getuigenissen na de moord peilt Bergman als een seismograaf naar de kleinste trillingen in de diep verborgen lagen van de menselijke psyche. Uit het leven van marionetten is meer dan het onderzoek naar de motieven van een gelegenheidsmoordenaar. Het stuk legt de verstikkende patronen bloot in een samenleving waarin succes al te vaak als vervangmiddel wordt gezien voor oprechte tederheid en liefde.

‘Ik houd van de personages in het werk van Ingmar Bergman. Ze zijn een bijna abstracte vertaling van wat de mens beweegt te doen wat hij doet. Het idee dat ik met deze karakters een eigen beeld mag creëren is heel inspirerend. Het wordt een voorstelling die deels uit filmische en deels uit theatrale middelen bestaat. Film- en theatermaker Ingmar Bergman zal fungeren als een soort brug, tussen mij – een filmmaker – en het toneel.’ – Nanouk Leopold

Uit het leven van marionetten is in de Stadsschouwburg Amsterdam te zien van donderdag 2 t/m zondag 12 november. Meer informatie en tickets

Groepskorting
Bezoekt u met een groep van minimaal tien personen eenzelfde voorstelling, dan ontvangt u € 4,- korting per kaart. Meer informatie en boeking: bel 0207959936.

Bron: Toneelgroep Amsterdam