Uitnodiging voor InVision

Het InScience Film Festival nodigt filmprofessionals uit voor InVision, de expertmeeting voor wetenschappers en filmprofessionals die plaatsvindt op vrijdag 10 november.

Tijdens de expertmeeting InVision verkennen wetenschappers, filmmakers en animatoren het genre wetenschapsfilm. Ervaren professionals uit de wetenschap en filmindustrie gaan in op de vraag wat visueel-artistiek denken kan betekenen voor de wetenschappelijke praktijk en bespreken hoe je concreet een wetenschapsfilm kunt financieren. Aan het eind van de bijeenkomst gaat The Prediction Machine in première, een co-productie van InScience en Het Donders Instituut en de eerste door het festival geïnitieerde wetenschapsfilm.

Met o.a.: Monica Bello, hoofd Art Program CERN, Peter Hagoort, directeur Donders Instituut, Taco Stolk, hoofd ArtScience Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (KABK), Pieter van Huystee, filmproducent, Rob van Hattum, VPRO en NEMO Science Center, Alex Verkade, Rathenau Instituut en Frank Peijnenburg, FilmFonds.

The prediction machine
The Prediction Machine is een co-productie van InScience en Het Donders Instituut en de eerste door het festival geïnitieerde wetenschapsfilm. De film laat zien dat onze visuele waarneming geen passief registratieproces is, maar actief gestuurd wordt door onze voorspellingen. De film is gebaseerd op onderzoek van Floris de Lange (Donders Instituut). Filmmaker Marleine van der Werf maakte onder andere de documentaires Onbegrensd (NFF, IDFA) en De vrije markt (NPO 2Doc). Na de première gaan Van der Werf en De Lange bij InVision in gesprek over de totstandkoming van de film.

Aanmelden
InVision vindt plaats op vrijdag 10 november van 11.00 tot 17.30 uur in LUX, Nijmegen. De inschrijving kost €10,- (incl. lunch).

Aanmelden (verplicht) uiterlijk vrijdag 3 november 2017, via het aanmeldformulier.

Meer informatie vind je hier: www.insciencefestival.nl/professionals/invision

Bron: InScience